Πρόταση Στ. Μάνου για μόνιμο υπ.Οικονομικών

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2008 11:50

Πρόταση για μόνιμο υπουργείο Οικονομικών, με την αυτονόμησή του από το υπουργείο Οικονομίας, κάνει σε δήλωσή του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Στέφανος Μάνος.

«Οσα έπρεπε εδώ και χρόνια να γίνουν, δεν έγιναν, και τώρα μπαίνουμε σε κρίση. Κρίση που ξεκίνησε μεν αλλού, αλλά θα δείξει τη μανία της εδώ», επισημαίνει ο κ. Μάνος σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, και ζητεί να μπει τάξη στο υπουργείο Οικονομικών. «Με την άμεση αυτονόμησή του -όπως εξηγεί- από το υπουργείο Οικονομίας - τώρα πριν από τον προϋπολογισμό - και την τοποθέτηση πανίσχυρου εξωκοινοβουλευτικού υπουργού τύπου, ας πούμε, Βουρλούμη».

«Μόνο ένα ισχυρό, λειτουργικό και αποτελεσματικό υπουργείο Οικονομικών θα μπορέσει να επιβάλει τάξη στο χάος των υπουργείων, των νοσοκομείων, των ΟΤΑ, των Ταμείων, των φαρμάκων και των ΔΕΚΟ τύπου ΟΣΕ. Μόνο ένα νέο υπουργείο Οικονομικών μπορεί να επανεξετάσει συνολικά το φορολογικό σύστημα», υποστηρίζει ο κ . Μάνος.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μάνος ζητεί ενίσχυση των επενδύσεων, «με το άμεσο ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων που στην πλειοψηφία τους λιμνάζουν στα συρτάρια της γραφειοκρατίας του ΥΠΕΧΩΔΕ ή στα γρανάζια του Συμβουλίου της Επικρατείας». «Με τη μετατόπιση των δημοσίων επενδύσεων προς όφελος συγχρηματοδοτούμενων επενδύσεων, έτσι ώστε τα περιορισμένα λεφτά του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων να πιάσουν τόπο», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα