Παραιτείται ο CEO της Tui

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 11:51
UPD:12:26
EPA/Jose Manuel Vidal

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tui, Φρίντριχ Γιούσεν, παραιτείται από την θέση του, όπως ανακοίνωσε ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης. Μετά από δέκα χρόνια στο τιμόνι και έχοντας κρατήσει τα ηνία κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης συγχώνευσης και στην πανδημία του κορωνοϊού, ο Γιούσεν θα παραδώσει τη θέση του ως διευθύνων σύμβουλος του τουριστικού ομίλου στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο Γιούσεν «άσκησε το δικαίωμά του να παραιτηθεί από τη θέση του», αναφέρει η Tui σε δήλωσή της που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Η δήλωση δεν διευκρίνισε τους λόγους της αποχώρησής του, παρά μόνο ότι θα τον αντικαταστήσει ο Σεμπάστιαν Έμπελ, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tui από το 2014 και ανέλαβε ως οικονομικός διευθυντής πέρυσι. Μεταξύ 2014 και 2020 ήταν υπεύθυνος για τα ξενοδοχεία, τα θέρετρα και τις επιχειρήσεις κρουαζιέρας. 

Η απόφαση του Γιούσεν έρχεται αφότου η Tui δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα εξοφλήσει περίπου 1 δισ. ευρώ από το πακέτο κρατικής βοήθειας που έλαβε να ξεπεράσει την κρίση του κορωνοϊού, χρησιμοποιώντας έσοδα από πώληση μετοχών.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση ο πρόεδρος της Tui, Ντίτερ Ζέτσε, είπε ότι το διοικητικό συμβούλιο «λυπάται για την απόφαση του Φρίντριχ Γιούσεν». «Και εγώ προσωπικά το μετανιώνω επίσης», πρόσθεσε. «Το 2013, ο Γιούσεν ανέλαβε μια ομάδα που απειλούνταν με διάσπαση, προχώρησε σε αναδιάρθρωση με επιτυχία και έδωσε στην Tui την τρέχουσα μελλοντική της μορφή».

Ο Γιούσεν επέβλεψε τις τεταμένες διαπραγματεύσεις συγχώνευσης το 2014, μεταξύ του βρετανικού tour operator Tui Travel και της γερμανικής μητρικής του εταιρείας, Tui AG, η οποία τελικά δημιούργησε την εποχή εκείνη την μεγαλύτερη τουριστική εταιρεία στον κόσμο.

Ο Ζέτσε επαίνεσε επίσης τον Γιούσεν που «οδήγησε την Tui με ασφάλεια και σαφή εστίαση μέσα από την υπαρξιακή κρίση του κορωνοϊού και έθεσε τα θεμέλια για τον όμιλο να επικεντρωθεί ξανά στην κερδοφόρα ανάπτυξη». Είπε επίσης ότι ο Έμπελ είναι «έτοιμος για το νέο ξεκίνημα μετά την κορωνοϊό», προσθέτοντας ότι «η ενίσχυση του ισολογισμού και η κερδοφόρα ανάπτυξη είναι το επίκεντρό του».

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα