Netflix: Νέος γύρος περικοπών σε θέσεις εργασίας - Απολύει 300 υπαλλήλους

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 08:55
UPD:08:58
REUTERS/DADO RUVIC

Νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας ανακοίνωσε το Netflix, καθώς η πλατφόρμα βρίσκεται αντιμέτωπη με επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξής της και με τον αυξημένο ανταγωνισμό.

Ο κολοσσός στον τομέα του streaming, που προχώρησε στην απόλυση 150 εργαζομένων τον Μάιο γνωστοποίησε ότι θα περικόψει 300 επιπλέον θέσεις εργασίας - περίπου το 4% του εργατικού δυναμικού της - κυρίως στις ΗΠΑ. Οι ενέργειες αυτές έρχονται μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για την πρώτη απώλεια συνδρομητών εδώ και πάνω από μια δεκαετία τον Απρίλιο.

Ως αντιστάθμισμα των απωλειών η εταιρεία εξετάζει μια υπηρεσία που υποστηρίζεται από διαφημίσεις και προσπαθεί να καταπολέμήσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης.

Ενώ το Netflix έχει 220 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως και παραμένει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στο streaming, έχει αρχίσει να δέχεται έντονο ανταγωνισμό τα τελευταία χρόνια με το λανσάρισμα ανταγωνιστικών πλατφορμών όπως το Disney Plus και το Prime Video της Amazon. Η εταιρεία προχώρησε επίσης πρόσφατα μία σειρά από αυξήσεις στην παροχή των υπηρεσιών της στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, οι οποίες συνέβαλαν στην απώλεια συνδρομητών.

Με πληροφορίες από BBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα