ΥΠΕΞ: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΣΕ

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008 13:17

Ανανεώθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των κοινών δράσεών τους και το συντονισμό των δραστηριοτήτων τους, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το καλό κλίμα αλληλοκατανόησης και συνεργασίας που έχει διαμορφωθεί, το οποίο αντανακλάται στην πληθώρα κοινών δράσεων που υλοποιούνται.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής προωθούνται από τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας μεταξύ άλλων τα εξής:

• Σύστημα μέτρησης και αξιολόγησης του έργου των Γραφείων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων. Το σύστημα βασίζεται σε μια σειρά δυναμικών δεικτών ανά χώρα, που καταγράφουν μεταξύ άλλων το μερίδιο αγοράς των ελληνικών εξαγωγών και επενδύσεων συνολικά και στους δυναμικότερους κλάδους, τα είδη και τον αριθμό των εμπορικών αιτημάτων, τον βαθμό ικανοποίησης των χρηστών των υπηρεσιών των Γραφείων, την επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων τους κ.α.

• Μελέτη για την εξαγωγική επίδοση των Ελληνικών υπηρεσιών



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα