Intrasoft International: Συμμετοχή σε έργο 50 εκατ. € για τον εκσυγχρονισμό των βελγικών τελωνείων

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008 16:53

Στον εκσυγχρονισμό των εφαρμογών πληροφορικής των βελγικών τελωνείων και στην ευθυγράμμισή τους με το πολυετές στρατηγικό πλάνο (Multi-Annual Strategic Plan (MASP)) της Ε.Ε., συμμετέχει η θυγατρική της Intracom IT Services, Intrasoft International, ως μέλος συνεργασίας της οποίας ηγείται η IBM.

Στη σύμβαση-πλαίσιο με το Υπουργείο Οικονομικών του Βελγίου, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, η συμμετοχή της Intrasoft International ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια του έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα επτά χρόνια.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός του MASP είναι η δημιουργία ενός απλού περιβάλλοντος χωρίς τη χρήση εντύπων για τη σύνδεση του τομέα των τελωνείων και της έμμεσης φορολογίας όλων των Κρατών Μελών της ΕΕ.

Η υλοποίηση του έργου έχει ήδη ξεκινήσει και περιλαμβάνει το Νέο Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαμετακόμισης (New Community Transit System - NCTS) για την αποτελεσματική διαχείριση και το βέλτιστο έλεγχο του συστήματος μεταφορών, καθώς και την υλοποίηση του Συστήματος Ελέγχου Διακίνησης Ειδών ΕΦΚ (Excise Movement Control System - EMCS), το οποίο έχει στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος για τη μεταφορά φορολογήσιμων αγαθών χωρίς τη χρήση εντύπων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα