Yahoo: Αποχωρεί από τη θέση του CEO ο Τζέρι Γιάνγκ

Μετά την αποτυχία των συμφωνιών με την Microsoft και την Google
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 07:10

ΑΠΟΧΩΡΕΙ από τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Yahoo! Inc. ο Τζέρι Γιάνγκ, εν μέσω των μεγάλων πιέσεων που ασκούνται από τους επενδυτές μετά την αποτυχία των συνομιλιών εξαγοράς με την Microsoft Corp. και την αντίστοιχη να κλείσει συμφωνία για τις online διαφημίσεις με την Google Inc.

O Γιάνγκ, 40 ετών, θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο και στη θέση του CEO, μέχρι να βρει η Yahoo αντικαταστάτη του, ανακοίνωσε η εταιρεία. Ο Γιάνγκ ανέλαβε τα ηνία της ηλικίας 13 ετών εταιρείας Internet τον Ιούνιο του 2007, υποσχόμενος να κερδίσει ξανά τους χρήστες και τους διαφημιζόμενους που έχασε από την ηγέτιδα της αγοράς, Google.

Η αναχώρησή του ενδέχεται να είναι ο πρόδρομος νέων συνομιλιών με την Microsoft η οποία προσέφερε φέτος για την Yahoo ποσόν 47,5 δισ. δολαρίων. Οι μέτοχοι κατέκριναν τον Γιάνγκ και τον συνιδρυτή της εταιρείας Ντέιβιντ Φίλο για επιδίωξη μεγαλύτερης τιμής τη στιγμή που οι πωλήσεις και τα κέρδη συνέχιζαν να μειώνονται. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει περίπου 60% από την ανάληψη της ηγεσίας της εταιρείας από τον Γιάνγκ, μειώνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία πλέον των 20 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Yahoo, που εδρεύει στο Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, σημείωσαν άνοδο 47 σεντς, ποσοστό 4,4%, φθάνοντας στα 11,10 δολ. η μία κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους αφού έκλεισαν στα 10,63 δολ. η μία στο Nasdaq.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα