Pfizer: Εξαγοράζει το 8,1% της γαλλικής Valneva

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 12:43
UPD:12:44
REUTERS/LISI NIESNER

Μερίδιο στη Valneva αποκτά η Pfizer, η οποία θα επενδύσει ποσό των 90,5 εκατ. ευρώ για να εξασφαλίσει το 8,1% της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας. Η κίνηση θα ενισχύσει το πρόγραμμα της Valneva για την αντιμετώπιση της νόσου Lyme. 

Ειδικότερα, ο αμερικανικός φαρμακευτικός όμιλος δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα αγοράσει το μερίδιο στην τιμή των 9,49 ευρώ ανά μετοχή μέσω δεσμευμένης αύξησης κεφαλαίου. Η μετοχή της Valneva έκλεισε την Παρασκευή στα 7,94 ευρώ. Οι μετοχές της εταιρείας εκτινάχθηκαν πάνω από 20% στις πρωινές συναλλαγές.

Η συναλλαγή θα θεωρηθεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στη Valneva, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τις αναποδιές με το υποψήφιο εμβόλιο κατά του Covid-19, σχολιάζουν οι Financial Times.

Τα έσοδα από την απόκτηση του μεριδίου από την Pfizer θα διατεθούν για τη συνέχισε της συνεργασίας σε ενα κοινό πρόγραμμα για τη νόσο του Lyme, οι όροι του οποίου αναθεωρήθηκαν από τις δύο φαρμακοβιομηχανίες: Η Valneva θα χρηματοδοτήσει το 40% του υπόλοιπου κοινού κόστους ανάπτυξης, σε σύγκριση με το 30% στο παρελθόν. Η Pfizer θα καταβάλει στη Valneva δικαιώματα έως και 22%, τα οποία θα συμπληρωθούν με έως και 100 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές στη Valneva εάν επιτευχθούν ορισμένα ορόσημα πωλήσεων, ανέφεραν οι εταιρείες σε δήλωσή τους.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο για τη νόσο του Lyme. Η Pfizer και η Valneva αναμένουν φέτος αποτελέσματα της δοκιμής τους στη Φάση 3.

«Η επένδυση της Pfizer στη Valneva υπογραμμίζει την ποιότητα της δουλειάς που κάναμε μαζί τα τελευταία δύο χρόνια και αποτελεί μια ισχυρή αναγνώριση της τεχνογνωσίας της Valneva στα εμβόλια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Valneva, Thomas Lingelbach.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα