EasyJet: «Κόβει» πτήσεις λόγω ελλείψεων προσωπικού- Θα πετάξει στο 87% των επιπέδων του 2019

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 10:20
UPD:10:51
REUTERS/Hannibal Hanschke

Η EasyJet αναγκάστηκε να περιορίσει τις πτήσεις της φέτος το καλοκαίρι, λόγω των ελλείψειων προσωπικού που δοκιμάζουν την αεροπορική βιομηχανία, με την εταιρεία να προειδοποιεί ότι ο περιορισμός του πτητικού της πλάνου θα πλήξει τα οικονομικά της.

Η απόφαση της EasyJet είναι ενδεικτική των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί αερομεταφορείς και αεροδρόμια, καθώς ο αριθμός των επιβατών αυξάνεται μετά την πανδημία. Οι προληπτικές περικοπές πτήσεων αντικατοπτρίζουν αυτές της British Airways, η οποία ακύρωσε το 10% των καλοκαιρινών πτήσεων της στις αρχές Μαΐου και έκτοτε υπέστη λιγότερη αναστάτωση.

Υπενθυμίζεται ότι τα αεροδρόμια του Λονδίνου Gatwick και του Άμστερνταμ Schiphol, που αποτελούν τις δύο μεγαλύτερες βάσεις της EasyJet  περιόρισαν τις πτήσεις σε μια προσπάθεια να διαχειριστούν την έλλειψη προσωπικού.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ακυρώσει «προληπτικά» πτήσεις σε τοποθεσίες όπου είχαν σημειωθεί σημαντικά προβλήματα, όπως στα αεροδρόμια Gatwick και το Schiphol, τα οποία έχουν εισαγάγει ανώτατα όρια πτήσεων τις τελευταίες ημέρες για να προσπαθήσουν να ελέγξουν την αναστάτωση και να προειδοποιήσουν εκ των προτέρων τους επιβάτες για προβλήματα μετά από εβδομάδες ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής.

«Αυτό παρέχει στους πελάτες εκ των προτέρων ειδοποίηση και τη δυνατότητα να κάνουν εκ νέου κράτηση για εναλλακτικές πτήσεις», δήλωσε η EasyJet , χωρίς να αναφέρει ακριβή αριθμό σχετικά με το πόσες πτήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν. Δήλωσε, ωστόσο, ότι θα πετάξει περίπου στο 87% των επιπέδων του 2019 μέσα στους τρεις μήνες έως το τέλος Ιουνίου, από το 90% που προέβλεπε τον Μάιο. Το επόμενο τρίμηνο το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 90%, και κάτω από την αρχική εκτίμηση για 97%.

«Θα υπάρξει αντίκτυπος στο κόστος από τη διακοπή, σε συνδυασμό με την βελτιωμένη ανθεκτικότητα που εφαρμόζει η easyJet αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε επίσης η αεροπορική εταιρεία, κάνοντας λόγο για το κόστος του πληρώματος, τις χρεώσεις αεροδρομίου και τη μίσθωση νέων αεροσκαφών για να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Πάντως η εταιρεία ανέφερε ότι ο αντίκτυπος στη χωρητικότητα και το κόστος θα πρέπει να είναι εφάπαξ για αυτό το καλοκαίρι «καθώς θα περιμέναμε από όλα τα μέρη να χτίσουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα εγκαίρως για τις περιόδους αιχμής του 2023».

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα