Ελλάκτωρ: Ενισχύεται με νέα στελέχη η διοικητική ομάδα

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 09:15
UPD:09:16
NIKOS DANIILIDIS

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Με ένα έμπειρο στις κατασκευές στέλεχος ενισχύεται η Ελλάκτωρ, παράλληλα με την τοποθέτηση τριών νέων μελών στο διοικητικό της συμβούλιο, προτάσεις του Ομίλου Βαρδινογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες καθήκοντα Chief Operating Officer (COO) στην Άκτωρ, τη μεγαλύτερη θυγατρική του Ομίλου, αναλαμβάνει άμεσα ο Απόστολος Τζάβελλος, πολιτικός μηχανικός με πολύχρονη χρόνια εμπειρία σε μεγάλα έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας εργάστηκε στην τεχνική εταιρεία Κ.Ι. Σαραντόπουλος η οποία συγχωνεύτηκε με την Παντεχνική. Η τελευταία το 2009 συγχωνεύτηκε με την Άκτωρ ως εκ τούτου ο κ. Τζάβελλος έχει εργαστεί ξανά στην θυγατρική της Ελλάκτωρ.

Από τη θέση του διευθύνοντος στην Άκτωρ σήμερα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα αποχωρήσει ο Γεώργιος Κωτούλας. Καθήκοντα διευθύνοντος και προέδρου θα εκτελεί για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος (και σήμερα εκτελεστικός πρόεδρος της Άκτωρ) και στη συνέχεια ο κ. Τζάβελλος θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Ελλάκτωρ για τις κατασκευές.

Η παραπάνω αλλαγή σηματοδοτεί την ενίσχυση της Άκτωρ η οποία διεκδικεί σημαντικά έργα και παράλληλα αντιμετωπίζει την πρόκληση να καταστεί κερδοφόρα.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν χθες οι προτάσεις της Motor Oil για το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ. Η εταιρεία του ομίλου Βαρδινογιάννη η οποία έχει αποκτήσει ποσοστό 29,87% στον κατασκευαστικό όμιλο (διαθέτοντας 182 εκατ. ευρώ) έχει προτείνει τη συμπλήρωση του ΔΣ με τους Παναγιώτη Κυριακόπουλο, Γεώργιο Τριανταφύλλου και Γεώργιο Προυσανίδη.

Πρόκειται για ανώτερα στελέχη του ομίλου Βαρδινογιάννη. Ο κ. Κυριακόπουλος, μεταξύ άλλων, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Star Επενδυτικής, ο κ. Τριανταφύλλου επικεφαλής της Ομάδας Στρατηγικής του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων Εταιρικής Ανάπτυξης, Συγχωνεύσεων και Εξαγορών και Εταιρικού Σχεδιασμού και ο Προυσανίδης νομικός σύμβουλος της Motor Oil.

Για την έγκριση της τοποθέτησης των τριών νέων μελών στο ΔΣ της Ελλάκτωρ έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 30 Ιουνίου.

Στο μεταξύ πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο για τη δημόσια πρόταση της ολλανδικής Reggeborgh (κατέχει το 30,522% της Ελλάκτωρ) για την εξαγορά του 69,5% του κατασκευαστικού ομίλου με τιμή ανά μετοχή 1,75 ευρώ.

Η διαδικασία αναμένεται να εξελιχθεί τον Ιούλιο και θα ακολουθήσει η υλοποίηση της συμφωνίας που έχει ανακοινωθεί για τη σύσταση νέας εταιρείας στην οποία θα υπαχθεί το υπάρχον χαρτοφυλάκιο των ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) της Ελλάκτωρ και στην οποία η Motor Oil θα εξαγοράσει το 75%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα