Το 2009 η υλοποίηση του προγράμματος για τις πυρόπληκτες περιοχές

Πριν τελειώσει το ΕΣΠΑ η ολοκλήρωσή του
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 14:08
UPD:14:13

Για το ειδικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και ανάπτυξης των πυρόπληκτων περιοχών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενημέρωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών την Κυβερνητική Επιτροπή.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι ένα πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει και βραχυπρόθεσμα μέτρα, πολλά από τα οποία έχουν υλοποιηθεί, αλλά περιλαμβάνει και μια σειρά από συγκεκριμένες δράσεις που θα υλοποιηθούν κυρίως το 2009, από σήμερα και μέχρι το τέλος του 2009, προκειμένου να μπουν οι βάσεις για την ανάπτυξη αυτών των περιοχών.

Οι κ.κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και Προκόπης Παυλόπουλος κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων όπως σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης, ένα μεγάλο μέρος έχει ήδη εκταμιευθεί για την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο υπουργός, «πάνω από το μισό θα υλοποιηθεί στους επόμενους μήνες, μέχρι το τέλος του 2009 και λίγο μετά, ώστε οι περιοχές αυτές να έχουν όλες τις δυνατότητες, να μπορέσουν να υλοποιήσουν προγράμματα και δράσεις που θα βοηθήσουν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού και στην εκμετάλλευση των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε ότι το σχέδιο για την ανασυγκρότηση των περιοχών θα ολοκληρωθεί πριν τελειώσει το ΕΣΠΑ και υπογράμμισε ότι θα μπει σε διαβούλευση σε αποκεντρωμένο επίπεδο, δηλαδή -όπως εξήγησε- δίπλα στους πολίτες και τις κοινωνίες και με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά, επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος, με τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε ότι με το σχέδιο που παρουσίασε, δημιουργεί πρόσθετες γραφειοκρατικές δομές που μπορεί να προκαλέσουν προσκόμματα, ενώ δεν έχει κανένα προϋπολογισμό.

Αυτό που προωθεί η κυβέρνηση είναι συγκεκριμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και το τελευταίο ευρώ, τόνισε καταλήγοντας ο υπουργός Εσωτερικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα