Ετοιμη να βοηθήσει Ευρωπαίους καπνοπαραγωγούς η Κομισιόν

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 15:19
UPD:15:26

Την ετοιμότητα της Κομισιόν «να βοηθήσει» τους Ευρωπαίους καπνοπαραγωγούς που έχουν πληγεί από τη μείωση των επιδοτήσεων γνωστοποίησε η αρμόδια Επίτροπος.

«Είμαι διατεθειμένη να βοηθήσω όλα τα κράτη μέλη, όλες τις περιφέρειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες» ανέφερε χαρακτηριστικά η επίτροπος Γεωργίας Μαριάν Φίσερ Μπελ μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Η κ. Μπελ αναφέρθηκε σε «μια ολόκληρη σειρά από ανοίγματα που υφίστανται στο πλαίσιο της πολιτικής αγροτικής ανάπτυξης» της ΕΕ. «Είμαι βέβαιη ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις που θα απαλύνουν τις συνέπειες των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί στον τομέα του καπνού» πρόσθεσε.

Η λεγόμενη πολιτική της «αγροτικής ανάπτυξης» είναι μία από τις δύο μεγάλες πτυχές της ευρωπαϊκής κοινής αγροτικής πολιτικής, δίπλα στις επιδοτήσεις που δίνονται στους αγρότες για την παραγωγή τους. Έχει στόχο να χρηματοδοτήσει κυρίως σχέδια για την προστασία του περιβάλλοντος ή αλλαγής δραστηριότητας.

Μία από τις λύσεις θα μπορούσε συνεπώς να είναι να δοθεί στις χώρες που ασχολούνται περισσότερο με την καλλιέργεια καπνού (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία) η δυνατότητα να αντλήσουν από τη χρηματοδότηση αυτή για να βοηθήσουν τους παραγωγούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη στις Βρυξέλλες έχει προγραμματιστεί διαδήλωση Ευρωπαίων καπνοπαραγωγών, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Γεωργίας. Σύμφωνα με τους οργανωτές, αναμένεται να διαδηλώσουν ως 10.000 άνθρωποι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα