Απλησίαστα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Νέες αυξήσεις από την Tesla

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 11:30
UPD:11:31
Tesla

Την ανιούσα ακολουθούν οι τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων διεθνώς, με τις εταιρείες να επικαλούνται τα επίμονα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και την επακόλουθη εκρηκτική άνοδο στο κόστος των πρώτων υλών για την παραγωγή τους. 

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Tesla, που ανακοίνωσε νέα αύξηση στις τιμές των αυτοκινήτων τις στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα κάποια μοντέλα της να υπερβαίνουν πλέον κατά πολύ τα 60.000 δολάρια. To Μodel Y για παράδειγμα βλέπει την τιμή του να ανεβαίνει πλέον στα 65.990 δολάρια, με τις παραδόσεις του μάλιστα να καθυστερούν έως και έναν μήνα. 

Το κόστος από το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των οχημάτων έως το λίθιο που είναι το κύριο υλικό για τις μπαταρίες τους καλπάζει τους τελευταίους μήνες. Η Credit Suisse σημείωσε πως η αύξηση στις τιμές είναι η τέταρτη μέσα στο 2022 στις ΗΠΑ για ορισμένα μοντέλα της Tesla. 

Να θυμίσουμε ότι ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, είχε επισημάνει στο παρελθόν ότι οι τιμές του λιθίου είναι «περιοριστικός παράγοντας» για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων και είχε καλέσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μπουν οι ίδιες στην παραγωγή του, ώστε να πέσει το κόστος. Πρόσφατα εν τω μεταξύ είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ύφεσης, αναφέροντας πως έχει «σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία» και προαναγγέλοντας περικοπές 10% στο προσωπικό της Tesla. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα