Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 05:59
UPD:06:08

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη μετά τη χθεσινή του υποχώρηση εν μέσω προσδοκιών ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν για όγδοη εβδομάδα καθώς η ζήτηση των καυσίμων στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο μειώνεται.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις 12 αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, πριν από τη σημερινή ανακοίνωση από το υπουργείο Ενεργείας, τα αποθέματα αυξήθηκαν 1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 14 Νοεμβρίου. Η παραγωγή των διϋλιστηρίων μειώθηκε κατά πάσα πιθανότητα για τρίτη εβδομάδα. Οι αγορές βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν 2,8% την εβδομάδα που πέρασε, σημειώνοντας την 30ή συνεχόμενη πτώση, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της MasterCard Inc.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 54,35 δολ. το βαρέλι, 4 σεντς χαμηλότερα, στις 10:57 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει 63% από την αναρρίχησή του στα επίπεδα ρεκόρ των 147,27 δολ. το βαρέλι στις 11 Ιουλίου. Τα συμβόλαια υποχώρησαν 56 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 54,39 δολ. χθες το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 29 Ιανουαρίου του 2007.

Νωρίτερα χθες σημειώθηκε πειρατεία σε σούπερ τάνκερ της Σαουδικής Αραβίας που ήταν δεμένο κοντά στις ακτές της Σομαλίας. Οι πειρατές κατέλαβαν το Sirius Star, το μεγαλύτερο πλοίο στο οποίο σημειώθηκε πειρατεία, στην περιοχή του Εϊλ, βορείως της Σομαλίας, σύμφωνα με το Ναυτικό των ΗΠΑ. Το πλοίο μεταφέρει 2 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου.

Σήμερα στις 10:35 π.μ. στην Ουάσινγκτον το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τα εβδομαδιαία αποθέματα.

Το μπρεντ για παράδοση Ιανουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 51,87 δολ. το βαρέλι, 3 σεντς υψηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 10:59 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Χθες τα συμβόλαια υποχώρησαν 47 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 51,84 δολ. το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 18 Ιανουαρίου του 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα