Αγορές: Δυναμικό rebound χάρη σε προσδοκίες παρέμβασης της ΕΚΤ

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 10:45
UPD:10:47
EPA/RONALD WITTEK

Η είδηση για την έκτακτη συνεδρίαση της ΕΚΤ προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της εκτίναξης των αποδόσεων των ομολόγων έφερε μία μεγάλη ανάσα ανακούφισης στις αγορές. Μετά το sell off των δύο προηγούμενων ημερών, σήμερα μετοχές και ομόλογα ανακάμπτουν δυναμικά, εν μέσω προσδοκιών ότι η κεντρική τράπεζα θα απλώσει δίχτυ ασφαλείας σε οικονομίες, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, που είδαν το κόστος δανεισμού τους να εκτινάσσεται σε υψηλά πολλών ετών τις τελευταίες ημέρες. 

Το σύνολο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων της γηραιάς ηπείρου άνοιξε με χαμόγελα. Ο Xetra Dax στη Φραγκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι βρέθηκαν σε άνοδο 1% λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκανε άλμα 2,5% με το καλημέρα. Δυναμικό το άνοιγμα και για το Χρηματιστήριο της Αθήνας με τον Γενικό Δείκτη σε άνοδο μεγαλύτερη του 1%. 

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του ελληνικού 10ετους υποχωρεί σήμερα ελαφρά στο 4,4%, ενώ η αντίστοιχη του ιταλικού πέφτει κάτω από το 4%, στο 3,9%. 

Σε τροχιά ανατίμησης βρίσκεται εν τω μεταξύ το ευρώ. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται 0,66% έναντι του αμερικανικού στο 1,0487 δολάριο. 

naftemporiki.gr  

 

  

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα