Wall Street: Πιο βαθιά σε bear market ο S&P 500

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 23:36
UPD:23:57
REUTERS/ERIC THAYER

Με πτώση έκλεισαν και τη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones, παρότι η αγορά προσπάθησε να ανακάμψει από το άγριο σφυροκόπημα της Δευτέρας, με τα βλέμματα όλων στραμμένα στη σημερινή συνεδρίαση της Fed.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,38%, με πτώση για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, διολισθαίνοντας ακόμη πιο βαθιά σε bear market, στην οποία εισήλθε επίσημα τη Δευτέρα, απέχοντας περίπου 22% από το ιστορικό υψηλό του. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 151,9 μονάδων ή 0,5%, αφού αρχικά ταλαντεύθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών, ενώ αντίθετα, ο Nasdaq κατάφερε να κλείσει με οριακή άνοδο 0,18%. 

 Η τεχνολογία γνώρισε ένα σύντομο ράλι στη διάρκεια της συνεδρίασης, καθοδηγούμενο από τις μετοχές των Tesla και Νvidia.

«Στη σημερινή συνεδρίαση, η αγορά κράτησε στάση αναμονής, αποφεύγοντας τις μεγάλες κινήσεις εν όψει της ανακοίνωσης της αυριανής απόφασης της Fed, κάτι που ήταν άλλωστε αναμενόμενο», όπως εξηγεί ο Αρτ Χόγκαν, στρατηγικός αναλυτής της National Securities.

Οι μετοχές διεύρυναν τις απώλειές τους την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες ανάκαμψης καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η αγορά δέχθηκε εκ νέου πιέσεις από τις υψηλές ομολογιακές αποδόσεις,καθώς traders δεν αποκλείουν ακόμη και μία επιτοκιακή αύξηση των 75 μονάδων βάσης από τη Fed. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ξεπέρασε το 3,45% αγγίζοντας νέο υψηλό 11 ετών, ενώ του διετούς ενισχύθηκε 14 μονάδες βάσης στο 3,418%. 

Η μετοχή της Oracle ξεχώρισε με άνοδο μεγαλύτερη του 10%, από τη στιγμή που η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, χάρη στη μεγάλη αύξηση της ζήτησης σε υποδομές clouding.

Κέρδη 14% και για τη μετοχή της FedEx, αφότου η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το τριμηνιαίο μέρισμά της κατά 50% και ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει τρεις νέους διευθυντές στο διοικητικό της συμβούλιο. Η μετοχή της παρουσίασε την καλύτερη ημερήσια επίδοση από το 1986.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα