Σε ανοδική πορεία οι δείκτες στη Wall Street

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 17:08
UPD:17:10
REUTERS/LUCAS JACKSON

Μετά τη χθεσινή «πανωλεθρία», οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά νωρίς την Τρίτη, μια μέρα μετά την πτώση του S&P 500 σε bear market λόγω των φόβων ότι ο έντονος πληθωρισμός θα προκαλέσει πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.

Οι δείκτες S&P 500, Nasdaq Composite και Dow σημείωσαν άνοδο στις πρωινές συναλλαγές.

Τα κρυπτονομίσματα συνέχισαν να πέφτουν, με το bitcoin να υποχωρεί περαιτέρω κάτω από τα 23.000 δολάρια καθώς οι επενδυτές έκαναν ντάμπινγκ στις πιο κερδοσκοπικές συμμετοχές τους.

Όλα τα βλέμματα αυτή την εβδομάδα θα είναι στραμμένα στην απόφαση της Fed για τα επιτόκια την Τετάρτη, με τους αξιωματούχους να σκέφτονται μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση στις 75 μονάδες βάσης.

Οι αξιωματούχοι, είχαν δηλώσει ότι ήταν έτοιμοι να αυξήσουν τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα αυτή την εβδομάδα και ξανά στη συνάντησή τους τον Ιούλιο. Αλλά είχαν επίσης πει ότι οι προοπτικές τους εξαρτώνται από την εξέλιξη της οικονομίας όπως περίμεναν. Η έκθεση για τον πληθωρισμό της περασμένης εβδομάδας από το Υπουργείο Εργασίας έδειξε μεγαλύτερο άλμα στις τιμές τον Μάιο από ό,τι περίμεναν οι αξιωματούχοι.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στη συνεδρίασή της τον περασμένο μήνα, την πρώτη τέτοια αύξηση από το 2000, σε ένα εύρος μεταξύ 0,75% και 1%. Η Fed αύξησε τελευταία φορά τα επιτόκια κατά 0,75% σε συνεδρίαση το 1994, όταν η κεντρική τράπεζα αύξησε ταχέως τα επιτόκια για να προλάβει μια πιθανή άνοδο του πληθωρισμού.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα