Πτώση των τιμών πετρελαίου

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 15:25

Σε νέα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων είκοσι δύο μηνών υποχώρησαν σήμερα οι τιμές του αμερικανικού ελαφρού αργού και του μπρεντ, στα 53,30 δολάρια και τα 50,61 δολάρια αντιστοίχως, για να ανακάμψουν στη συνέχεια.

Παραμένουν ωστόσο κάτω από τα χθεσινά επίπεδα κλεισίματος σε Ν. Υόρκη και Λονδίνο, λόγω αυξανόμενων ενδείξεων ότι εξασθενεί η ζήτηση καθώς οι επενδυτές δεν βλέπουν τέλος στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αναστάτωση.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού έχανε το μεσημέρι 40 σεντς στο βαρέλι, σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, με την τιμή του να υποχωρεί στα 53,99 δολάρια.

Η τιμή του αντίστοιχου συμβολαίου του αργού τύπου μπρεντ υποχωρούσε στα 51,59 δολάρια, χάνοντας 25 σεντς στο βαρέλι σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ είπε ότι με τη βαθιά σημερινή κρίση είναι η πρώτη φορά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που διακυβεύονται οι πόροι χρηματοδότησης του βιομηχανικού κόσμου.

Παράλληλα, δημοσίευμα στη China Securities Journal, επικαλούμενο εκτιμήσεις του συμβούλου της κεντρικής τράπεζας της Κίνας Φαν Γκανγκ, υποστηρίζει ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης του δεύτερου μεγαλύτερου καταναλωτή ενέργειας στον πλανήτη θα επιβραδυνθεί το 2009 σε επίπεδα κάτω από 8%, για να επιταχυνθεί στη συνέχεια μεταξύ 8% και 9% το 2010.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα