Τιτάν: Συμφωνία με IFC και EBRD στην Αλβανία

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008 18:26

Την υπογραφή συμβάσεων μεταξύ εταιρειών του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, της International Finance Corporation (IFC) και της European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), ανακοίνωσε σήμερα η Α.Ε. Τσιμέντων Τιτάν.

Βάσει των συμβάσεων, η IFC και η EBRD αφενός θα δανείσουν και αφετέρου θα συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΑΝΤΕΑ Cement Sh. A., θυγατρικής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Αλβανία.

Κατόπιν αυτού, η συμμετοχή στο κεφάλαιο της ΑΝΤΕΑ θα διαμορφωθεί ως εξής: 37,8 εκατ. ευρώ ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, και από 12,6 εκατ. ευρώ η IFC και η EBRD. Πέραν αυτού, και οι τρεις εταίροι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να δανείσουν την ΑΝΤΕΑ: με 50,4 εκατ. ευρώ ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ και από 16,8 εκατ. ευρώ η IFC και η EBRD.

Η ΑΝΤΕΑ, εταιρεία μέσω της οποίας ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ δραστηριοποιείται στην αγορά της Αλβανίας, βρίσκεται στη διαδικασία ανέγερσης νέου εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου στην Αλβανία. Το νέο εργοστάσιο θα έχει παραγωγικό δυναμικό 1,5 εκατομμύρια τόνους και αναμένεται να έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα