Χρηματιστήρια: Νευρικότητα σε Αθήνα και Ευρώπη

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 13:37
UPD:13:38
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

«Χαμηλές πτήσεις» σήμερα για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κυμαίνεται πέριξ των 895 μονάδων, στο -0,51% και τους επενδυτές να μην μοιάζουν διατεθειμένοι να ρισκάρουν.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες, που χάνουν 1,86% καταγράφονται πιέσεις με την Eurobank -2%, Ο Σαράντης κερδίζει 2,86%. Αρνητικό είναι και το κλίμα σε άλλα μη τραπεζικά blue chips, με τη ΔΕΗ να υποχωρεί 2% και τον ΟΛΠ 1,7%.

Εν τω μεταξύ η ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη και η Κριστίν Λαγκάρντ θεωρείται πως θα επιβεβαιώσει το τέλος της αγοράς ομολόγων αυτόν τον μήνα και την πρώτη αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο. 

Οι ευρωπαϊκές μετοχές διολίσθησαν σε αρνητικό έδαφος την Τρίτη εν μέσω νευρικότητας για τον πληθωρισμό, με τα επόμενα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ να αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,5% μέχρι αργά το πρωί, με τις μετοχές της τεχνολογίας να υποχωρούν 1,5% για να οδηγήσουν σε απώλειες καθώς σχεδόν όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια υποχώρησαν. Χαρακτηριστικά ο DAX στη Φρανκφούρτη χάνει 1%.  Οι βασικοί πόροι και τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν μέτρια κέρδη.

Οι διεθνείς αγορές προετοιμάζονται για βασικές ανακοινώσεις στοιχείων στις ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας ένδειξης για τον πληθωρισμό την Παρασκευή.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Μαΐου στις ΗΠΑ αναμένεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τον Απρίλιο και ορισμένοι οικονομολόγοι αναμένουν ότι θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα