Έλληνες και Νορβηγοί εξετάζουν τις προοπτικές των ηλεκτρικών πλοίων στην Ελλάδα

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 15:50
UPD:16:16
REUTERS/STAFF

Οι προοπτικές για τη μεταφορά της νορβηγικής τεχνογνωσίας στον τομέα των ηλεκτρικών πλοίων στην Ελλάδα ώστε να δημιουργηθεί μια νέα βιομηχανία στη χώρα μας που να προωθήσει την πράσινη μετάβαση και της ναυτιλίας συζητήθηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Ελλάδα και η isalos.net.

Κύριος στόχος ήταν η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ Ελλήνων και Νορβηγών εκπροσώπων της ναυτιλιακής βιομηχανίας, με επίκεντρο τις προοπτικές των ηλεκτρικών πορθμείων και των πλοίων μικρών αποστάσεων στο σύνολό τους. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα διδάγματα που μπορεί να λάβει η Ελλάδα από τη νορβηγική πορεία στον εξηλεκτρισμό της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων και  τα βήματα που απαιτούνται σε υποδομές και ρυθμιστικό πλαίσιο προκειμένου τα ηλεκτρικά πλοία μικρών αποστάσεων να γίνουν πραγματικότητα στη χώρα.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι προκειμένου η ναυπηγική βιομηχανία της Ελλάδας να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις μελλοντικές προκλήσεις και να καταστεί εφικτή η ναυπήγηση ηλεκτρικών πορθμείων  στη χώρα είναι κρίσιμη η συνεργασία με χώρες που διαθέτουν την εν λόγω τεχνογνωσία.

Επισημάνθηκε τέλος ότι  όλες οι απαραίτητες δράσεις θα πρέπει να λάβουν χώρα άμεσα ενώ υπογραμμίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της πολιτικής βούλησης σε συγκεκριμένα θέματα, προκειμένου το κράτος να είναι αρωγός σε πρωτοβουλίες με θετικό αντίκρισμα στην κοινωνία και το περιβάλλον. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα