Νέο μήνυμα ΥΠΑΝ στις τράπεζες

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 16:10
UPD:16:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Οι τράπεζες πρέπει να καταλάβουν ότι επιχειρηματίες και καταναλωτές είναι οι πελάτες τους και αυτή την περίοδο όλοι κρινόμαστε» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας στο περιθώριο ημερίδας για την ενέργεια.

Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα έρευνας που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ΕΒΕΑ και εμφανίζουν δύο στους τρεις επιχειρηματίες να δηλώνουν ότι τους έχει αγγίξει η κρίση ανέφερε ότι η έρευνα καταγράφει το αυτονόητο, σημειώνοντας πως η χώρα μας σήμερα βιώνει τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο από τη διεθνή κρίση, καθώς και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι όποιες επιπτώσεις στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα να είναι οι ελάχιστες δυνατές.

Ερωτηθείς σχετικά με την πυρηνική ενέργεια, επανέλαβε ότι δεν περιλαμβάνεται στον εθνικό σχεδιασμό μέχρι το 2020, συμπλήρωσε όμως ότι είναι χρήσιμο για τη χώρα από τη στιγμή που οι γείτονές της πραγματοποιούν επενδύσεις τέτοιου είδους να μετέχει στο διεθνή διάλογο ώστε να ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

Στην ομιλία του ο υπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου για την ασφάλεια του ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας και το γεωστρατηγικό της ρόλο ενώ σημείωσε ότι η πολλαπλότητα των πηγών ενέργειας είναι ένας από τους βασικούς στόχους της χώρας μας.

«Αναγνωρίζουμε ως στρατηγική προτεραιότητα την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για να διασφαλισθεί ο ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας και οι κοινοτικοί στόχοι: 20% διείσδυση των ΑΠΕ στην τελική κατανάλωση ενέργειας, 20% μείωση των εκπομπών CO2 και 20% εξοικονόμηση ενέργειας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα