Ίδρυση της ελληνογαλλικής επιτροπής ναυτιλίας

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 12:56
UPD:12:57

Σύμφωνο συνεργασίας με τον γαλλικό οργανισμό Cluster Maritime Français, παρουσία του Γάλλου Πρέσβη, Πατρίκ Μεζονέ, υπεγράφη χθες 2 Ιουνίου 2022 στη Γαλλική Πρεσβεία, στο πλαίσιο της ίδρυσης της Επιτροπής Ναυτιλίας του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Μεζονέ, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου να ιδρύσει την επιτροπή ναυτιλίας, με στόχο τη στενότερη συνεργασία των ναυτιλιακών κλάδων στις δύο χώρες, που αλληλοσυμπληρώνονται και μοιράζονται κοινές φιλοδοξίες: 

«Η επιτροπή θα αποτελέσει τον χώρο συνάντησης, τη μόνιμη δομή, όπου ελληνικοί και γαλλικοί φορείς θα ανταλλάσσουν απόψεις, θα δημιουργούν συνέργειες, θα ασκούν εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες, και θα αποκομίζουν κέρδη. Οι προοπτικές ανάπτυξης του παγκόσμιου εμπορίου κατά 45% την προσεχή δεκαετία και η αναγκαιότητα απανθρακοποίησης των μεταφορών, που απαιτούν τον εκσυγχρονισμό του ενός τρίτου του στόλου, καθώς και η έξοδος της λονδρέζικης αγοράς από τον κοινοτικό χώρο, αποτελούν για την επιτροπή μοναδικές ευκαιρίες προς εκμετάλλευση.»

Ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Laurent Thuillier και ο Πρόεδρος του Cluster Maritime Français Frédéric Moncany de Saint-Aignan επισήμαναν πως η ιδέα για τη σύσταση της Επιτροπής προέκυψε έπειτα από πολύ σημαντικά κοινά εγχειρήματα μεταξύ των δυο χωρών.

Το όραμα της Επιτροπής είναι η δημιουργία και ενδυνάμωση των ελληνογαλλικών δεσμών σε όλους τους διαφορετικούς τομείς της ναυτιλίας μέσω της οργάνωσης εκδηλώσεων και θεματικών εργαστηρίων που θα εστιάζουν στα διάφορα επαγγέλματα στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών.

H Επιτροπή αποτελείται από 10 μέλη. Ο Πρόεδρος της, Φιλίπ Λουί-Ντρέιφους κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συνεισφέρουν έμπρακτα στο έργο της με την τακτική τους παρουσία και συμμετοχή.

Η κα. Μαρίλυ Φραγκίστα, ως μέλος της Επιτροπής και εκπροσωπώντας τους Έλληνες εφοπλιστές, δήλωσε πως η συμμετοχή της στην Επιτροπή ήταν κάτι που επιθυμούσε πολύ λόγω της ιστορίας της εταιρείας της, αλλά και της μεγάλης προθυμίας της να προωθήσει την ελληνογαλλική εταιρική σχέση χάρη στην εξοικείωσή της με τις αξίες και τον πολιτισμό της Γαλλίας.

Τέλος, ο κ. Φιλίπ Λουί-Ντρέιφους, αναφέρθηκε στα σημαντικότερα θέματα που η Επιτροπή πρόκειται να εξετάσει στο άμεσο μέλλον, όπως το Smart Shipping, τα περιβαλλοντικά και ενεργειακά ζητήματα, οι λιμενικές υποδομές, η ασφάλεια, οι νέες τεχνολογίες, η ασφάλιση και το φορολογικό πλαίσιο.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα