Market Beat: Ζητείται απάντηση - Η νευρικότητα διευκολύνει ή δυσκολεύει την αναζήτηση τάσης;    

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 09:06

•             Οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν μεγάλη άνοδο το πρωί της Παρασκευής, αφού τα πιο ήπια από τα αναμενόμενα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ αύξησαν την πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επιλέξει λιγότερο επιθετική στάση για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της, τους επόμενους μήνες.

Γράφει ο Κώστας Ιωαννίδης

•             Την Πέμπτη, η Εθνική Έκθεση Απασχόλησης της ADP έδειξε ότι οι μισθοί στις ΗΠΑ αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον περασμένο μήνα. Οι επενδυτές προσβλέπουν τώρα στη συνολική έκθεση του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, που αναμένεται αργότερα σήμερα, για επιβεβαίωση της επιβράδυνσης στην αγορά εργασίας.

•             Οι μετοχές τεχνολογίας απόλαυσαν ένα ράλι στη Wall Street, ανεβάζοντας τον S&P500 κατά 1,84%, τον Nasdaq Composite κατά 2,68% και τον Dow Jones Industrial Average 1,29%.

•             Οι αγορές έχουν κλειδώσει τα επενδυτικά στοιχήματα για διαδοχικές αυξήσεις της Fed 50 μονάδων βάσης τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αλλά το δολάριο έχει πιεστεί αυτή την εβδομάδα λόγω της αβεβαιότητας για το τι θα συμβεί μετά.

•             Τα ΣΜΕ επί των δεικτών της Wall Street, στις 07:00 δική μας ώρα είχαν οριακές μεταβολές της τάξης του +0,05% ενώ και τα ΣΜΕ επί των ευρωπαϊκών δεικτών ειδοποιούν για ανοδικό άνοιγμα.

•             Οι επενδυτές με χαμηλό τζίρο, και μεσαίας αξίας πακέτα, οδήγησαν την τιμή του Γενικού Δείκτη Τιμών στις 890,28 μονάδες, με μεταβολή -1,08% ή 9,7 μονάδες χαμηλότερα από το κλείσιμο της προηγούμενης συνόδου. Ο συνολικός τζίρος ανήλθε στα 67,616 εκατ. ευρώ με αξία πακέτων ήταν 8,027 εκατ.

Με συχνές αλλαγές στη διάθεση και τις επενδυτικές προσδοκίες η Αθήνα την Πέμπτη επέστρεψε τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης. Χθες για παράδειγμα μόνο δυο μετοχές του 25άρη ΕΤΕ ΕΥΔΑΠ δεν απόκτησαν απώλειες σε κανένα σημείο της διαπραγμάτευσης, για όλες τις άλλες σε κάποια διαστήματα η υπεροχή της προσφοράς προκάλεσε κίνηση σε αρνητικό πεδίο. Κυριάρχησαν οι ρευστοποιήσεις κατά συνέπεια μια μέρα που οι ξένες αγορές είχαν υψηλή μεταβλητότητα αλλά κυρίως ανοδική τάση. Η νευρικότητα των διεθνών αγορών μεταφέρεται στην Αθηναϊκή με καθυστέρηση και δεν την υπαγορεύει η ανησυχία για επικείμενη ύφεση αλλά η τεχνική ανάλυση. Δηλαδή η στατιστική προϊστορία που καθορίζει τις κινήσεις των επαγγελματιών ξένων και εγχώριων. Καθώς έχουν γίνει “γνωστοί μεταξύ τους” επειδή απουσιάζει η ανανέωση των εμπλεκόμενων στις συναλλαγές.

Στην πτώση οδήγησαν χωρίς ο δείκτης τους να παρουσιάζει τις μεγαλύτερες απώλειες οι Τράπεζες καθώς διατήρησε την ανοδική της δυναμική η ΕΤΕ. Αντίθετα ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ βρέθηκαν μεταξύ των 5 blue chip με τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες. Από τα σχόλια των χρηματιστηριακών πριν τη συνεδρίαση ξεχώρισε αυτό της Euroxx Sec. που αναγνώρισε την πιθανότητα ρευστοποιήσεων σε θέσεις που ήταν κατάλληλες για ενθυλάκωση κερδών: “Η Αγορά θα ακολουθήσει τη διεθνή τάση και πιστεύουμε πως κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι πιθανές”. Στο ίδιο μοτίβο και οι παρατηρήσεις της  Beta Sec.: “Οι ανησυχίες για ύφεση ίσως επηρεάσουν την πορεία της Αγοράς, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση και να έχουν επιλεκτική διάθεση”.

Εδώ και καιρό αναφερόμαστε στο “δικαίωμα” της Αθηναϊκής αγοράς, να αντιμετωπιστεί με διαφορετικά επενδυτικά κριτήρια. Πρώτον, γιατί επί χρόνια βρέθηκε στην περιοχή των κριτηρίων που έχουν διαχειριστές κεφαλαίου που επενδύουν σε αξίες στην κορυφή της κλίμακας ρίσκου (Junk). Δεύτερον, γιατί σε περίοδο κατά την οποία θεωρείται βεβαία η υποχώρηση των ρυθμών ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα, η ελληνική τουριστική βιομηχανία και το χαμηλό επίπεδο εκκίνησης, λόγω πανδημίας, θα φέρει τεράστιους συγκριτικά ρυθμούς ανάπτυξης. Τα μακροοικονομικά δεδομένα και οι μετρήσεις των διαθέσεων των καταναλωτών στις αναπτυγμένες οικονομίες ειδοποιούν για την πρόθεση να αυξήσουν τις δαπάνες τους σε τουριστικές υπηρεσίες.

Στο ταμπλό χθες φάνηκε πολύ σύντομα πως ήταν η στατιστική προϊστορία της αγοράς που διαμόρφωσε τις αποφάσεις, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο την Τετάρτη που δεν κατάφερε να γίνει άνω των 900 μονάδων. Η γλυκιά υποχώρηση από το υψηλό των 902 μονάδων είχε αφήσει το επίπεδο των 893 μονάδων σαν πρώτη στήριξη, αλλά στην πρώτη ώρα το κατώτερο ήταν οριακά χαμηλότερα από τις 896. Τα χρηματιστήρια του Νότου της ευρωζώνης είχαν ανάλογη του ΧΑ πορεία με οριακές μεταβολές αλλά η διεύρυνση των κερδών στα ΣΜΕ της Wall Street γύρισε σε ανοδική τη διαπραγμάτευση μετοχών του ευρώ.

Εδώ “κουμάντο” στη κατεύθυνση της αγοράς έκαναν οι Τράπεζες και αξιόλογα κέρδη έγραφαν ορισμένες  μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 11:30. Με τον ΓΔ στις 897 μονάδες έχοντας απώλειες 0,32% και τζίρο 11,3 εκατ. ευρώ, με 2,8 από αυτά αξία πακέτων. Η σημειολογία των αριθμών στην στατιστική ανάλυση έχει αποδειχθεί πως γίνεται σεβαστή από την ομάδα των ενεργών συναλλακτικά θεσμικών. Αφού αποκλείστηκε η άνοδος, το ερώτημα της μέρας μετατράπηκε στο αν θα λειτουργούσαν οι 893 ως πυθμένας. Θυμίζουμε πως το χαμηλό της Τετάρτης ήταν 892,55 μονάδες επίπεδο που εμφανίστηκε χθες στις 16:28. Θα σήμαινε συνεπώς πολλά, για την τάση σήμερα αν οι πιέσεις δεν κατάφερναν να οδηγήσουν την αγορά χαμηλότερα. Οι θεσμικοί ωστόσο παρασύρθηκαν από το ξαφνικό πτωτικό ξέσπασμα των δεικτών των ΗΠΑ στο πρώτο ημίωρο για εκεί και στο τελευταίο για την Αθήνα και έκλεισαν τους βασικούς δείκτες στο κατώτερο μέρας που όρισαν στις δημοπρασίες για τον ορισμό τιμών κλεισίματος. Ο ΓΔ επέστρεψε στις 890 μονάδες και σήμερα εν μέσω ανοδικής δυναμικής στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά αλλά η άνοδος έχει περισσότερες πιθανότητες.

Η επίδραση της δυναμικής της περασμένης μέρας 

ΗΠΑ

Τα στοιχεία για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα έδειξαν χθες επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP, το Μάιο προστέθηκαν μόλις 128.000 θέσεις εργασίας, πολύ λιγότερες συγκριτικά με τις 299.000 που είχαν προβλέψει αναλυτές. Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα, καθώς οι δείκτες ταλαντεύθηκαν μεταξύ κερδών και απωλειών. Ο Dow υποχώρησε περισσότερο από 300 μονάδες στα χαμηλά της συνεδρίασης. Ενώ η αντιπρόεδρος της Federal Reserve Λάελ Μπρέιναρντ, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι απίθανο να κάνει διάλειμμα στο σημερινό κύκλο των αυξήσεων στα επιτόκια, τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι μετοχές τεχνολογίας οδήγησαν τελικά το ράλι στη Wall Street, ανεβάζοντας τον S&P500 κατά 1,84%, τον Nasdaq Composite κατά 2,68% και τον Dow Jones Industrial Average 1,29%.

ΕΥΡΩΠΗ

Οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στα μακροοικονομικά στοιχεία και στην απόφαση του ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός χονδρικής έφτασε στο 37,2% τον Απρίλιο στην ευρωζώνη, από 36,8% που ήταν έναν μήνα πριν, και στο 37,0% στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πληθωρισμός έφτασε σε μηνιαία βάση στο 3,8% για τα ενδιάμεσα αγαθά, στο 2,7% για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά και στο 1,0% για τα κεφαλαιουχικά αγαθά και τα διαρκή προϊόντα.

Επίσης, οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank έχουν αναβαθμίσει τις προβλέψεις για τον ρυθμό σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα με το Reuters, η γερμανική τράπεζα αναμένει τώρα ότι μία από τις δύο αυξήσεις επιτοκίων το τρίτο τρίμηνο θα είναι 50 μονάδων βάσης.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,57% στις 441,23 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,01% στις 14.485,17 και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,27% στις 6.500,44 μονάδες. Ενώ στα χρηματιστήρια της περιφέρειας του ευρώ ο ιταλικός ΜΙΒ ανέβηκε 0,59% αλλά ο ισπανικός ΙΒΕΧ είχε οριακή πτώση -0,04%.

ΧΑ

Με επίμονο ξεπούλημα θέσεων ανεξαρτήτως  των διεθνών ήρθε το -1,08%

Οι επενδυτές με εξόχως χαμηλό τζίρο, και μεσαίας σχετικά αξίας πακέτα, οδήγησαν την τιμή του Γενικού Δείκτη Τιμών στις 890,28 από 899,97 μονάδες την προηγούμενη, με μεταβολή -1,08% ή 9,7 μονάδες χαμηλότερα από το κλείσιμο της προηγούμενης συνόδου. Ο συνολικός τζίρος ανήλθε στα 67,616 από 92,608 εκατ. ευρώ. Η αξία των πακέτων ήταν 8,027 από 11,084 εκατ. ευρώ, και την ΑΛΦΑ αφορούσαν 4,077 εκατ. ευρώ, τον ΟΠΑΠ 2,123 εκατ. ευρώ, την ΕΥΔΑΠ 750.000 ευρώ, την ΚΡΙ 300.000 ευρώ, την ΜΟΗ 272.000 ευρώ, την ΑΒΑΞ 169.000 ευρώ, την ΣΑΡ 148.505 ευρώ και την ΠΛΑΘ 63.450 ευρώ. Ο FTSE25 έκλεισε με πτώση -1,34% στις 2154,88 από 2184,14 μονάδες την προηγούμενη, ήτοι  29,26 μονάδες χαμηλότερα  από το κλείσιμο της Τετάρτης 1/6, ενώ ο FTSEΜ υποχώρησε κατά -0,68%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν σημείωσαν άνοδο 25 από 57 την Τετάρτη 1/6 και 70 από 38 απώλειες, ενώ σταθερές στο κλείσιμο βρέθηκαν 16 από 22. Η συνολική κεφαλαιοποίηση κατέληξε στα 63,727 από 64,458 δις ευρώ.

Το κλείσιμο με απώλειες 1,08%  τόνισε και την σημασία της περιοχής στην οποία πάτησε ο μέσος όρος, καθώς σύμφωνα με την αγοραία συναίνεση η ζώνη μεταξύ 888 και 890 μονάδων αποτελεί στήριξη.  Έτσι με 18 πτωτικά blue chip τελικά, με τις ΣΑΡ -4,46%, ΜΠΕΛΑ -3,79%, ΕΥΡΩΒ -3,60%, ΛΑΜΔΑ -2,50% και ΑΛΦΑ -2,42% να εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες, βυθίστηκε γλυκά το σκάφος της αγοράς  σταματώντας πάνω στις 890 μονάδες. Δηλαδή με κλείσιμο στο κατώτερο μέρας από τις δημοπρασίες του τέλους στις 890,28 οριακά πάνω από αυτές. Επιτεύχθηκε επιστροφή στην περιοχή των 891 που αποτελεί μήνυμα για την κατεύθυνση την Παρασκευή 3/6.

Οι συναλλασσόμενοι με χαμηλούς ρυθμούς, εκτός της πρώτης ώρας και των δημοπρασιών για τον ορισμό τιμών κλεισίματος, έδειξαν αποφασισμένοι να κρατήσουν διαρκώς την αγορά σε αναζήτηση πυθμένα, πιέζοντας σταθερά περίπου 20 blue chip. Με κίνηση σε αρνητικό πεδίο μόνιμα μετά τις 10:48, πέτυχαν σήμερα οι ισχυροί θεσμικοί την εξάτμιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Αξίζει να τονιστεί ότι μετά από πτωτικό άνοιγμα οι δείκτες των αγορών στη Νέα Υόρκη βούλιαξαν απότομα, αλλά αντιδρώντας σύντομα, προκάλεσαν νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα οποία διατήρησαν θετικές μεταβολές ενώ οι ισπανικές μετοχές μόνο απόκτησαν αρνητικές.

Η αγορά με κλιμακούμενες πιέσεις έφθασε τις 890,28 μονάδες στις 17:12. Ξεκίνησε σχετικά νωρίς η πώληση θέσεων, εγκαθιστώντας πτωτική δυναμική που στις 12:05 οδήγησε τον ΓΔ στις 895,5 μονάδες. Μια παρέμβαση των αγοραστών τον έφερε στις 13:50 στις 898,8 και ακολούθησε για αποκλιμάκωση των τιμών του μέσου όρου ως το τέλος των ελεύθερων συναλλαγών που βρέθηκε στις 892,85, για να κλείσει τρεις περίπου μονάδες χαμηλότερα. Έτσι ως σκληρός πυθμένας, στην πτώση τον Μάη, διατηρήθηκε  το επίπεδο των 838,38 μονάδων από την προπερασμένη εβδομάδα ενώ σήμερα το κατώτερο μέρας ήταν το επίπεδο στις 890,28 μονάδες που αντιστοιχούσε σε μεταβολή -1,08%. Σημειώθηκε με τους θεσμικούς του δολαρίου στις συναλλαγές αφού εμφανίστηκε στο τέλος. Στο ανώτερο μέρας, η μεταβολή ήταν +0,22%. Ξεχώρισε σαν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το ότι η δυναμική των συναλλαγών πέρασε την αγορά  στο μεγαλύτερο διάστημα σε κλιμακούμενη σταθερά πτωτική κίνηση με εμφάνιση ελάχιστου τζίρου. Η τάση  παρέμεινε πηγάζουσα από εσωτερικά αίτια.

Την Πέμπτη 2/6 η απόδοση  των 10ετών ομολόγων από το 3,601% την προηγούμενη ανέβηκε στο 3,675% έχοντας φθάσει στο 3,718% ενδοσυνεδριακά.

Ήταν μια μέρα με τους επενδυτές να έχουν διάθεση για πώληση θέσεων σχεδόν γενικευμένη με επενδυτική δυσμένεια για τα τρία από τα τραπεζικά blue chip. Όλοι γνωρίζοντας την σημασία για τους διαχειριστές μετοχικών θεσμικών χαρτοφυλακίων, της αδυναμίας υπέρβασης των 900 μονάδων, λειτούργησαν υπέρ εγκατάστασης της διογκούμενης προσφοράς, χωρίς συντονισμό με την πλαγιοανοδική κίνηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που αποδείχθηκε ανθεκτική.

Τεχνική ανάλυση παράγωγα

Μετριοπαθώς short τα στοιχήματα των traders στα ΣΜΕ

Οι όγκοι μειώθηκαν και στα δικαιώματα προαίρεσης σχεδόν μηδενίστηκαν, ωστόσο η προήγηση του υποκείμενου δείκτη από το κλείσιμο των ΣΜΕ Ιουνίου είναι 3 μόλις μονάδες.  Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΕΤΕ και ΕΥΔΑΠ και με το θετικό η ΜΠΕΛΑ. Μέσω των τελικών δημοπρασιών στο υψηλό ημέρας έκλεισε η ΕΥΔΑΠ και στο χαμηλό οι ΕΥΡΩΒ ΜΠΕΛΑ, ΕΕΕ, ΟΛΠ και ΣΑΡ. Ο FTSE25 έχασε την πρώτη στήριξη στις 2157 που όρισε ο εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων και οι αμέσως επόμενες και μάλλον ισχυρότερες είναι στις 2144 και χαμηλότερα συναντάμε τις  2118.

Στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, οι επενδυτές κίνησαν τον υποκείμενο δείκτη στο μεγαλύτερο διάστημα στο αρνητικό πεδίο χωρίς εναλλαγές πρόσημου, εκτός του πρώτου ημίωρου. Το άνοιγμα στις 2186,47 μονάδες αντιστοιχούσε σε ανοδικό χάσμα 2,33 μονάδων. Τον έκλεισαν τελικά 29,26 μονάδες χαμηλότερα. Το ανώτερο μέρας ορίστηκε στις 10:31 και ήταν οι 2188,32 μονάδες. Το κατώτερο σημειώθηκε στις 17:12 και ήταν οι 2154,88 μονάδες. Το κλείσιμο στις 2154,88 από 2184,14 μονάδες αντιστοιχεί σε μεταβολή -1,34% για τον 25άρη. Ο τζίρος στα παράγωγα διαμορφώθηκε στα 7,588 εκατ. ευρώ την Πέμπτη 2/6/22.

Στα ΣΜΕ του 25άρη της σειράς Ιουνίου ο όγκος διαμορφώθηκε σε 207 ΣΜΕ με ανώτερο στις 2174,75 μονάδες και κατώτερο τις 2152,25, ενώ έκανε τελευταίες πράξεις στις 2154,25 μονάδες και η τιμή κλεισίματος ορίστηκε στις 2151,00 από 2180,25, ενώ η σειρά απόκτησε 4038 από 4015 ανοικτά ΣΜΕ. Διακινήθηκαν επίσης 13 ΣΜΕ της σειράς Ιουλίου με ανώτερο τις 2160,00 μονάδες κατώτερο τις 2146,75 και τιμή κλεισίματος ορίστηκε τις 2136,50 από 2164,25 και η σειρά απόκτησε 321 από 311 ανοικτά ΣΜΕ.

Στα δικαιώματα προαίρεσης του ίδιου δείκτη το ενδιαφέρον σχεδόν εξανεμίστηκε. Στα calls λήξης Ιουνίου διακινήθηκαν 10 από 111 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης τις 2150 μονάδες. Για  την επόμενη σειρά λήξης Ιουλίου δεν διακινήθηκαν συμβόλαια. Στα δικαιώματα πώλησης της σειράς Ιουνίου, δεν διακινήθηκαν συμβόλαια. Ούτε για την επόμενη υπήρξε ενδιαφέρον.

Ο ΔΤΡ έκλεισε στην συνεδρίαση της Τετάρτης στις 616,25 μονάδες με μεταβολή +0,78%. Χθες Πέμπτη 2/6, ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών κινούμενος μεταξύ 605,14 μονάδων (-1,80%) ως κατώτερο με τιμή ανοίγματος τις 615,80 (-0,07%), και ανώτερο τις 619,12 (+0,47%), έκλεισε στις 605,84 μονάδες με μεταβολή -1,69%. Ο τζίρος του τραπεζικού κλάδου διαμορφώθηκε στα 29,870 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε ως εξής η ΑΛΦΑ -2,42% απασχόλησε 7,355 εκατ. ευρώ, η ΕΤΕ +0,92% 12,428 εκατ., η ΠΕΙΡ 0,00% απασχόλησε 1,388 εκατ. ευρώ και η ΕΥΡΩΒ -3,60% απασχόλησε 4,622 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογιστούν τα τυχόντα πακέτα.

Στα ΣΜΕ του δείκτη των τραπεζών τρέχουσας σειράς, λήξης Μαρτίου δεν άλλαξαν χέρια συμβόλαια, η τιμή κλεισίματος οδηγήθηκε στις 612,25 από 622,25 μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ παρέμειναν στο 0.

Θεωρήσαμε χρήσιμη επίσης την αναφορά στον ΔΤΡ από τον Νικόλα Πετράκη της Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ: “Παρά την απροθυμία των τελευταίων συνεδριάσεων, ο Τραπεζικός δείκτης έχει κατοχυρώσει το αγοραστικό σήμα, προσβλέποντας σε ψηλότερες τιμές. Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ήταν καταλυτικά, με την κύρια τάση να παραμένει ανοδική, όσο αυτός διατηρεί το όριο των 600 μονάδων. Σημαντικότερη αντίσταση εντοπίζουμε στις 660 μονάδες του κλαδικού δείκτη, ενώ απώλεια των 600 θα οδηγούσε και πάλι τον ΔΤΡ στις 580 και εν συνεχεία 540 μονάδες”.

Στα ΣΜΕ επί μετοχών οι όγκοι υποχώρησαν από τα επίπεδα της προηγούμενης για τα ΣΜΕ των Τραπεζών της σειράς Ιουνίου.  Ξεχώρισαν τα ΣΜΕ:

  • Της ΑΛΦΑ με όγκο 5171 ΣΜΕ λήξης Ιουνίου και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 120.813 από 121.723 και τιμή κλεισίματος στα 0,957 ευρώ. Διακινήθηκαν επίσης 947 ΜΕ της σειράς Σεπτεμβρίου και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 10.095 από 9.218.
  • Της ΕΤΕ που άλλαξαν χέρια 4050 ΣΜΕ λήξης Ιουνίου με τιμή κλεισίματος 3,62 ευρώ και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 18.189 από 19.833. Διακινήθηκαν  επίσης 69 ΣΜΕ της σειράς Σεπτεμβρίου και έγιναν 462 από 459 οι ανοικτές θέσεις.
  • Της ΕΥΡΩΒ με 2774 ΣΜΕ λήξης Ιουνίου με τιμή κλεισίματος στα 1,02 ευρώ και έγιναν 25.237 από 26.048 τα ανοικτά ΣΜΕ. Διακινήθηκαν επίσης 17 ΣΜΕ της σειράς Σεπτεμβρίου και έγιναν 1340 από 1336 οι ανοικτές θέσεις.
  • Της ΠΕΙΡ είχαν όγκο 716 ΣΜΕ λήξης Ιουνίου με τιμή κλεισίματος 1,17 ευρώ και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 26.511 από 26.571. Διακινήθηκαν 4 ΣΜΕ λήξης Σεπτεμβρίου και έμειναν 2617 από 2617 οι ανοικτές θέσεις.
  • Τα καλύτερα σε όγκο εκτός των τραπεζικών blue chip ήταν τα 878 ΣΜΕ της ΔΕΗ λήξης Ιουνίου, τα 260 ΣΜΕ της ΜΙΓ και τα 195 ΣΜΕ του ΟΤΕ λήξης Ιουνίου. 
  • Το συναλλακτικό ενδιαφέρον στο stock repo επανήλθε και αφορούσε σε 33.500 συμβόλαια για ΜΥΤΙΛ, σε 23.342 συμβόλαια για ΟΤΕ, σε 5.000 για ΜΟΗ και σε 500 για ΒΙΟ.

Σήμερα

Οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν άνοδο από το πρωί της Παρασκευής, αφού τα πιο ήπια από τα αναμενόμενα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ αύξησαν την πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επιλέξει λιγότερο επιθετική στάση για τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής τους επόμενους μήνες.

Στις 8:15 δική μας ώρα:

  • Ο ιαπωνικός Nikkei ήταν στο +1,20%
  • Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας είχε άνοδο 0,76%
  • Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας ενισχυόταν κατά 0,42%
  • Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ βρέθηκε χαμηλότερα κατά -1,00%
  • Ο δείκτης Shanghai Composite της Κίνας ενισχυόταν κατά +0,42%

Ο MSCI Asia ex Japan είχε άνοδο  0,56% και ήταν στις 556,11 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα