Επιστροφή στο 2003

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2008 00:01

Επιστροφή στα επίπεδα του 2003 για τις ευρωπαϊκές και ακόμη χαμηλότερα για τις αμερικανικές μετοχές σηματοδότησε η εβδομάδα που πέρασε. Στη Wall Street μετά τη «βουτιά» των προηγούμενων ημερών υπήρξαν κάποιες προσπάθειες ανάκαμψης, με τους επενδυτές να αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες.

Τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P ωστόσο μετά τα μέσα της συνεδρίασης επανήλθαν στη «συνήθεια» της εναλλαγής προσήμων, παραμένοντας αρκετά χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 8.000 και των 800 μονάδων, αντίστοιχα.

Οι προβλέψεις των αναλυτών για τους αμερικανικούς δείκτες είναι κάθε άλλο παρά ευοίωνες. Η Goldman Sachs εκτιμά ότι η μεταβλητότητα στον S&P, ο οποίος με απώλειες 49% από τις αρχές του έτους έχει διολισθήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1997, θα εκτιναχθεί τους επόμενους μήνες σε επίπεδα υψηλότερα και από εκείνα του 1929.

Σε κλοιό πιέσεων παρέμειναν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον FTSEurofirst των 300 blue chips να υποχωρεί 2,6% και να κλείνει στις 760,97 μονάδες, στα χαμηλότερα δηλαδή επίπεδα των τελευταίων πεντέμισι ετών. Σε εβδομαδιαία βάση είχε απώλειες 12%, ενώ από τις αρχές του έτους βρίσκεται στο -50%. Μαζικές ήταν και πάλι οι ρευστοποιήσεις στους κλάδους τραπεζών και ασφαλιστικών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα