Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές εν όψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 15:02
UPD:15:02
Shutterstock

Οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν πτώση εν όψει της συνάντησης των παραγωγών πετρελαίου του ΟΠΕΚ και εκτός ΟΠΕΚ με επικεφαλής τη Ρωσία, στην οποία οι χώρες αναμένεται να συμφωνήσουν να ενισχύσουν την παραγωγή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό Brent, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς πετρελαίου, διαπραγματεύθηκαν με πτώση 2,6% στα 113,2 δολάρια το βαρέλι, με την αγορά να αναμένει αύξηση της προσφοράς μετά τη συνάντηση μεταξύ των 13 μελών του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και 10 παραγωγών εκτός ΟΠΕΚ την Πέμπτη. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πίεσαν τον ΟΠΕΚ+, να αντλήσει περισσότερο αργό, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησε τις τιμές του πετρελαίου να εκτοξευθούν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Το WTI υποχωρεί 2,8% στα 112 δολάρια το βαρέλι.

Ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ διερευνούν το ενδεχόμενο να αναστείλουν τη συμμετοχή της Ρωσίας σε μια συμφωνία παραγωγής, καθώς οι δυτικές κυρώσεις και το μερικό ευρωπαϊκό εμπάργκο αρχίζουν να υπονομεύουν την ικανότητα της Μόσχας να αντλεί περισσότερο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον S&P 500 κέρδισαν 0,4% την Πέμπτη. Τα συμβόλαια για τον τεχνολογικό Nasdaq-100 ενισχύθηκαν 0,5% και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον Dow Jones Industrial Average αυξήθηκαν 0,3%. Οι σημαντικότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες υποχώρησαν την Τετάρτη σε μια ασταθή διαπραγμάτευση για την έναρξη του μήνα.

Στις αγορές ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε την Πέμπτη στο 2,913% από 2,930% την Τετάρτη.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα