Κ. Καραμανλής: Δεν υπάρχουν νέοι φόροι

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2008 13:26
UPD:19:38

Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Επιμελητήριο του Βόλου.

“Για άλλη μια φορά, επαναλαμβάνω ότι νέοι φόροι δεν υπάρχουν, δεν πρόκειται να επιβληθούν. Τα επιπλέον έσοδα του Προϋπολογισμού του 2009 θα προκύψουν από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την προβλεπόμενη ανάπτυξη της οικονομίας”, τόνισε ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε όσους "επιμένουν να παραπληροφορούν, να κινδυνολογούν και να ψεύδονται".

Υπογράμμισε επίσης πως “όχι μόνο δεν υπάρχουν καινούργιοι φόροι, αλλά μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές για τα μεσαία εισοδήματα, από 27% σε 25%”.

“Με το Σχέδιό μας”, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, “στηρίζουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση. Ξεκινά η εφαρμογή, από το Ταμείο Εγγυοδοσίας, του νέου προγράμματος για τη διευκόλυνση της δανειοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, με ποσά που μπορεί να φτάνουν έως και τις 350 χιλιάδες ευρώ. Για το σκοπό αυτό, παρέχεται τριετής εγγύηση από το Ταμείο και επιδοτείται το σύνολο του επιτοκίου”.


"Δεν χαρίζουμε σε κανέναν"

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, το σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας κατευθύνει 28 δις ευρώ στην πραγματική οικονομία. "Την αλήθεια αυτή επιχειρούν να διαστρεβλώσουν οι γνωστοί αρνητές των πάντων. Οι μόνιμοι εκφραστές της άρνησης και της ισοπέδωσης. Αυτοί που ισχυρίστηκαν ότι, τάχα, ΅Άχαρίζουμε λεφτά στις τράπεζεςΆΆ. Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη. Δεν χαρίζουμε τίποτα και σε κανέναν! Δεν ξοδεύουμε ούτε ένα ευρώ από τον Προϋπολογισμό. Δεν επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι. Αντίθετα! Ωφελούνται οι πολίτες. Το Σχέδιο σημαίνει όφελος για τον καταθέτη. Όφελος για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, που θέλει κεφάλαιο κίνησης. Όφελος για τον οικογενειάρχη, που δυσκολεύεται να αποπληρώσει το δάνειό του. Όφελος για τα νέα ζευγάρια, που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Όφελος για τον εργαζόμενο, που αν δεν πάρουμε μέτρα σήμερα, κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς δουλειά αύριο".

"Τα προβλήματα δεν λύνονται με ευχολόγια"

" Έχω πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των περιστάσεων. Γνωρίζω καλά ότι πολλά νοικοκυριά πιέζονται και τα βγάζουν πέρα δύσκολα", δήλωσε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε και θα λάβει κάθε αναγκαίο, κάθε εφικτό μέτρο. "Οφείλω όμως να πω ότι δεν δικαιούμαι να υποθηκεύσω αυτά που με θυσίες πετύχαμε στα χρόνια που πέρασαν. Αυτά δηλαδή που επιτρέπουν στην Οικονομία μας να εμφανίζει σήμερα ισχυρότερες αντοχές και καλύτερες προοπτικές από τις οικονομίες των εταίρων μας στην ΕΕ".

Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, ο κ.Καραμανλής ανέφερε ότι "οι δήθεν απλόχερες πολιτικές και τα ΅ΆπακέταΆΆ, που τάζουν ανεύθυνα οι γνωστοί δημοκόποι, δεν σημαίνουν ενδιαφέρον για τον πολίτη. Σημαίνουν υποταγή των πάντων στην κομματική σκοπιμότητα. Σημαίνουν αδιαφορία για την Οικονομία και τις αντοχές της. Είναι κατάφορος εμπαιγμός στους πολίτες".

"Τα προβλήματα δεν λύνονται με ευχολόγια", υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής. "Τα προβλήματα λύνονται με σοβαρές, με υπεύθυνες πολιτικές. Από το να είμαι πρόσκαιρα ευχάριστος, επιλέγω να είμαι χρήσιμος για τον τόπο. Η πρόκληση για όλους μας είναι ξεκάθαρη. Ο καθένας καλείται να κάνει τις επιλογές του: Ανάμεσα στις εντυπώσεις και το ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ανάμεσα στα ευχολόγια και τις πραγματικές λύσεις. Ανάμεσα στην επιπολαιότητα και τη σοβαρότητα. Σε τελική ανάλυση, ανάμεσα στην ανευθυνότητα και την υπευθυνότητα".

Επίσκεψη στην ΕΒΟΛ

"Η συνεταιριστική βιομηχανία γάλακτος ΕΒΟΛ είναι ένας πολύ ισχυρός μοχλός ανάπτυξης για τη Μαγνησία και γενικότερα για τη Θεσσαλία", δήλωσε ο κ. Καραμανλής μετά την επίσκεψή του στη Συνεταιριστική Βιομηχανία Γάλακτος ΕΒΟΛ.

"Παρέχει δουλειά σε 130 εργαζόμενους. Απορροφά από 400 κτηνοτρόφους - και μάλιστα στις υψηλότερες πανελλαδικά τιμές - τη συνολική παραγωγή γάλακτος του Νομού. Παράγει πιστοποιημένα προϊόντα με ονομασία προέλευσης. Επεκτείνει συνεχώς το δίκτυο διανομής της και τις δραστηριότητές της. Εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις και τις μεθόδους παραγωγής και μπαίνει δυναμικά στον τομέα παραγωγής βιολογικών προϊόντων", πρόσθεσε.

"Με απλά λόγια", συνέχισε ο Πρωθυπουργός, αυτό δείχνει τις πραγματικές, τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν πλέον οι συνεταιρισμοί, όταν λειτουργούν με νέο πνεύμα, με σύγχρονη αντίληψη. Τις δυνατότητες αυτές τις ενισχύει έμπρακτα η Πολιτεία, με την ταχύτατη έγκριση επενδυτικών σχεδίων μέχρι 50.000 ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό μικρών κτηνοτροφικών μονάδων για την παραγωγή προϊόντων ποιότητας. Και βέβαια με το νέο πρόγραμμα για τη στήριξη της βιολογικής κτηνοτροφίας, που προβλέπει σημαντικές ενισχύσεις".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα