Αρχισε η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης σε 105.000 αγρότες

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2008 18:21

Την έναρξη της πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης 2008 -συνολικού ύψους 170 εκατ.€- από την Παρασκευή 21/11, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η εξισωτική αποζημίωση αφορά 105.000 αγρότες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, κυρίως κτηνοτρόφους.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, η αποζημίωσε καταβάλλεται πολλούς μήνες νωρίτερα απ' ό,τι προβλέπεται, ώστε να αντιμετωπισθούν τα τρέχοντα προβλήματα ρευστότητας, κυρίως για την προμήθεια ζωοτροφών.

Όπως διευκρινίζεται, η πληρωμή πραγματοποιείται σε όσους δικαιούχους έχουν υποβάλει αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά το 2008 για την έγκριση της υπαγωγής τους στο μέτρο και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με ελέγχους ή κυρώσεις, ενώ δόθηκε η δυνατότητα ενστάσεων σε όσους δεν είχαν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να καταστεί δυνατή άμεσα η ένταξη και η πληρωμή τους.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ενισχύσουμε τους Έλληνες παραγωγούς και κτηνοτρόφους», δήλωσε ο υπουργός Αλ. Κοντός και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας, η παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων, η διασφάλιση του εισοδήματος των Ελλήνων κτηνοτρόφων και η παραμονή τους στην περιφέρεια».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα