ΟΛΠ: Δυναμική πορεία κρουαζιέρας στον λιμένα Πειραιά

Τρίτη, 31 Μαΐου 2022 16:18
UPD:16:38
Δελτίο Τύπου

Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν καταπλεύσει ορισμένα από τα μεγαλύτερα, πιο σύγχρονα και πολυτελή κρουαζιερόπλοια των σημαντικότερων εταιρειών κρουαζιέρας στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον ΟΛΠ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε στον Πειραιά την παρθενική του προσέγγιση το πολυτελές mega yacht «Scenic Eclipse», που ανήκει στην αυστραλιανή εταιρεία Scenic Luxury Cruises Tours και έχει χαρακτηριστεί ως το πρώτο εξάστερο yacht, καθώς και το κρουαζιερόπλοιο «Odyssey of the Seas» που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 5.500 επιβάτες αλλά και το νεότερο και πιο πολυτελές σκάφος του στόλου της Celebrity, Celebrity Beyond, με δυνατότητα μεταφοράς έως και 3.937 επιβάτες.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Όπως αναφέρει η ΟΛΠ ΑΕ, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται εντός του οικονομικού έτους 2022 να προσεγγίσουν περί τα 750 κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων το 66% αφορά αφίξεις επιβίβασης (homeport).

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Ο Καπετάνιος Weng Lin, DCEO της PPA S.A. με τον Καπετάνιο Radomir Novosel

«Η δυναμική αυτή τροχιά της κρουαζιέρας δεν αποτελεί ένα συγκυριακό γεγονός, αλλά είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης της αναπτυξιακής στρατηγικής του λιμένα. Οι νέες αναβαθμισμένες και εκσυγχρονισμένες υποδομές και οι υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες, σε συνδυασμό με τη μοναδική του κομβική θέση, έχουν ήδη μετατρέψει τον λιμένα σε έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς κρουαζιέρας του κόσμου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα