Morgan Stanley: Περιορισμένο το ανοδικό ράλι των αμερικανικών μετοχών

Τρίτη, 31 Μαΐου 2022 12:27
UPD:12:28
REUTERS/ARND WIEGMANN

Το ράλι στις μετοχές των ΗΠΑ έχει περιορισμένο περιθώριο να προχωρήσει πολύ περισσότερο καθώς οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη παραμένουν κυρίαρχοι, αναφέρει η Morgan Stanley.

«Η ισχύς της περασμένης εβδομάδας θα αποδειχθεί ένα ακόμη ράλι bear market στο τέλος. Το βασικό θεμελιώδες αίτημα στο οποίο εστιάζουμε τώρα είναι η επιβράδυνση της ανάπτυξης και η άποψή μας ότι οι εκτιμήσεις για τα κέρδη είναι πολύ υψηλές», σύμφωνα με τον Μάικλ Γουίλσον.

Η Morgan Stanley βλέπει τον S&P 500 να φτάνει στο μέγιστο τις 4.250 με 4.300 μονάδες στο τρέχον ράλι, ένα κέρδος 3,4% από το κλείσιμο της Παρασκευής. Οι μετοχές Nasdaq και μικρής κεφαλαιοποίησης είναι πιθανό να ανακάμψουν περισσότερο σε ποσοστιαία βάση, όπως συνήθως τείνουν να κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις, είπε ο Γουίλσον.

Οι αμερικανικές μετοχές είχαν έναν ασταθή μήνα εν μέσω φόβων ότι η οικονομία μπορεί να εισέλθει σε ύφεση καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συσφίγγει την πολιτική της για να τιθασεύσει τις αυξανόμενες τιμές.

Ωστόσο, ο S&P 500 ανέκαμψε την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να έχει θετικές αποδόσεις τον Μάιο εν μέσω χαμηλότερων αποτιμήσεων και προσδοκιών ότι ο πληθωρισμός μπορεί να κορυφωθεί.

Ο CIO της Morgan Stanley προβλέπει ότι ο S&P 500 θα διαπραγματευτεί κοντά στα 3.400 μέχρι το τέλος της σεζόν κερδών του δεύτερου τριμήνου στα μέσα Αυγούστου, υποδηλώνοντας πτώση 18% από το τελευταίο κλείσιμό του.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα