ΣΥΡΙΖΑ: Συμβολική διαμαρτυρία κατά της «Τειρεσίας Α.Ε.»

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008 17:05

Συμβολική διαμαρτυρία κατά της «Τειρεσίας Α.Ε.» και του νομοθετικού της πλαισίου, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της εταιρείας (Σόλωνος και Μασσαλίας), δεκάδες μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνης, εξέφρασε τη ριζική αντίθεση του κόμματος «στις απαράδεκτες πρακτικές και τη λειτουργία της Τειρεσίας ΑΕ, καθώς και στο αντισυνταγματικό νομοθετικό πλαίσιο που τις στηρίζει», όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «οι Τράπεζες χρησιμοποιώντας ως όργανο την Τειρεσίας ΑΕ, φακελώνουν αυθαίρετα και οδηγούν στην πλήρη και ανεπίστρεπτη οικονομική καταστροφή δεκάδες χιλιάδες πολίτες, χωρίς οι τελευταίοι να έχουν καμία, σχεδόν, δυνατότητα παρέμβασης», ενώ «οι Τράπεζες μέσω της Τειρεσίας ΑΕ εφαρμόζουν τη λογική "Γιάννης κερνάει-Γιάννης πίνει", εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα κερδοσκοπικά τους συμφέροντα σε βάρος των πολιτών και των προσωπικών δεδομένων τους».

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί τη συγκρότηση δημόσιου ανεξάρτητου οργάνου με δικαστικές εγγυήσεις «που θα κρίνει τις περιπτώσεις δανειοληπτών, οι οποίοι παρουσιάζουν αδυναμία αποπληρωμής, στη βάση ενός νέου δημοκρατικού πλαισίου, με τη συμμετοχή και των ενδιαφερομένων».

Επιπρόσθετα, ζητήθηκε η άμεση αναστολή κάθε νέας καταχώρησης στη «μαύρη λίστα» της «Τειρεσίας ΑΕ» προτού -όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίστηκε- «να "φακελωθεί" σε αυτό το σύστημα η μισή Ελλάδα, με δυσβάσταχτες συνέπειες συνολικά για την οικονομική ζωή της χώρας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα