Ατλάντικ: Συγχώνευση με Λαουτάρη - Διανέλ

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2001 19:30
UPD:19:41

Τη συγχώνευση δι' απορροφήσεως των δύο εταιρειών του Ομίλου Λαουτάρη, της Γαληνός Λαουτάρης Α.Ε. και της Διανέλ Α.Ε., καθώς επίσης και του 68,87% της Παλμός ΑΕ, της τρίτης εταιρείας του Ομίλου Λαουτάρη, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Ατλάντικ ΑΕ. Η σχέση ανταλλαγής των μετοχών θα αποφασιστεί από τα δ.σ. των εταιρειών μετά από γνωμοδότηση ανεξάρτητων εκτιμητών.

Σημειώνεται, ότι ο όμιλος Λαουτάρη διαθέτει 43 καταστήματα σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα, ενώ το 2000 αναμένεται να εμφανίσει κύκλο εργασιών 42 δισ. δρχ. Η εταιρεία Γαληνός Λαουτάρης, με έδρα τη Χαλκίδα, διαθέτει 36 σούπερ μάρκετ με κύκλο εργασιών 32,5 δισ. δρχ. Διαθέτει, επίσης, πλειοψηφικό πακέτο 68,87% της εταιρείας Παλμός Α.Ε. με έδρα την Αθήνα, η οποία διαθέτει έξι καταστήματα στην Κεντρική Ελλάδα και κύκλο εργασιών 7,5 δισ. δρχ. Το υπόλοιπο ποσοστό διατηρούν οι εταιρίες Μπαλής και Αριστα.

Με την ολοκλήρωση της εν λόγω συγχώνευσης, γύρω στα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου, η Ατλάντικ κατατάσσεται πλέον στη δεύτερη θέση πανελλαδικά από πλευράς δικτύου καταστημάτων. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός του δικτύου της θα ανέρχεται πλέον σε 163 από 120 επιτυγχάνοντας, παράλληλα, καλύτερη διασπορά τους, καθώς τα καταστήματα του Ομίλου Λαουτάρη βρίσκονται σε περιοχές της Ελλάδας στις οποίες η εταιρία Ατλάντικ ΑΕ δεν διαθέτει σημαντική παρουσία. Ο κύκλος εργασιών της Ατλάντικ θα ανέλθει από 80,2 δισ. δρχ. το 2000 σε 122 δισ. δρχ. το 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα