MIG: «Πράσινο» από τη γ.σ. στην ΑΜΚ ύψους €5 δισ.

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008 19:32
UPD:21:22

Tην προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 δισ. ευρώ ενέκρινε η Β' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων της Marfin Investment Group (MIG).

Κατά τη Γενική Συνέλευση και με δεδομένη την αναταραχή που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, μέτοχοι της εταιρείας πρότειναν και η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την υλοποίηση της αύξησης κεφαλαίου με βάση τα ακόλουθες παραδοχές που ανταποκρίνονται στις αντίξοες συνθήκες των χρηματαγορών:

- Ελάχιστη τιμή έκδοσης των νέων μετοχών η τιμή των 5 ευρώ ανά μετοχή η οποία θα είναι στενά συνδεδεμένη με την εσωτερική αξία της εταιρείας τον χρόνο της έκδοσης με πρόθεση την σύγκλιση κατά το δυνατόν στην αρχικά ανακοινωθείσα τιμή των 6 ευρώ για τις νέες μετοχές.

- Η τελική τιμή της έκδοσης θα προσδιοριστεί από το ΔΣ της MIG λαμβάνοντας υπόψη εκτός των άλλων και την ευρεία, διαθρωμένη διεθνή διαδικασία βιβλίου ζήτησης.

- Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της MIG, εξουσιοδοτείται να ολοκληρώσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εντός των επόμενων 12 μηνών είτε άπαξ είτε τμηματικά κατά την διακριτική ευχέρεια του Δ.Σ.

- Επιπλέον εναλλακτικά σχήματα προς έκδοση κοινών μετοχών, μπορούν να εξεταστούν από το Δ.Σ.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της MIG ενημέρωσε τους μετόχους ότι υποβλήθηκε σήμερα αίτημα προς την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για την χορήγηση άδειας ανάλογα και με τις συνθήκες των αγορών για αύξηση της συμμετοχής της εταιρείας στην Marfin Popular Bank (MPB) έως και 30%. Το αίτημα έχει υποβληθεί προκειμένου να αποκτήσει η MIG ευελιξία στην εφαρμογή των στρατηγικών της σχεδίων στο τραπεζικό τομέα.

Τέλος κατά τη διάρκεια της συνέλευσης η διοίκηση ανακοίνωσε ότι εξετάζει εναλλακτικές ιδέες, μεταξύ των οποίων, περιλαμβάνονται η μερική αποεπένδυση ή και αναδιάρθρωση κεφαλαίου σε συγκεκριμένες συμμετοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα