Wall Street: Εβδομάδα ανόδου και για τους τρεις δείκτες

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 23:30
UPD:23:33
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σε μία εντυπωσιακή αλλαγή ρότας, Dow Jones και S&P 500 γνώρισαν μία από τις καλύτερες εβδομάδες από το Νοέμβριο του 2020. 

Και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με άνοδο την εβδομάδα. Ο Dow Jones τερμάτισε με κέρδη 6,2%, τερματίζοντας το πιο παρατεταμένο καθοδικό σερί - οκτώ εβδομάδων - από το 1923. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 5,6%, ενώ ο Nasdaq 6,2%. Και οι δύο δείκτες κατέγραφαν πτώση επί επτά συναπτές εβδομάδες. 

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Dow ενισχύθηκε 575,8 μονάδες ή 1,8%, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 2,8%, ενώ ο Nasdaq ήταν ο μεγάλος νικητής με κέρδη 3,3%, χάρη στα ισχυρά κέρδη από εταιρείες στον χώρο του λογισμικού αλλά και την πτώση των αμερικανικών ομολογιακών αποδόσεων. Τα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό έδωσαν μία ανάσα στη Wall Street.

Ο δείκτης ατομικών καταναλωτικών δαπανών ενισχύθηκε 4,9% τον Απρίλιο χαμηλότερα από το 5,2% του Μαρτίου, γεγονός που καταδεικνύει ότι παρότι συνέχισε να αυξάνεται, ο ρυθμός αύξησης ήταν μικρότερος. 

Ώθηση έδωσαν και οι μετοχές από τον χώρο του λιανεμπορίου. Στους μεγάλους κερδισμένους και οι μετοχές τεχνολογίας.

Παρά την εντυπωσιακή ανάκαμψη, ο Nasdaq παραμένει σταθερά σε bear market και ο S&P 500 διολίσθησε προς στιγμή σε καθοδική αγορά με πτώση άνω του 20% από το ιστορικό υψηλό του την προηγούμενη εβδομάδα. O Nasdaq απέχει περίπου 23% από το ιστορικό υψηλό του Ιανουαρίου, ενώ ο S&P 500 και ο Dow Jones κατά 13% και 9% αντίστοιχα. 

Ο Τζέφ Κίλμπουργκ, επικεφαλής επενδύσεων της Sanctuary Wealth, ανέφερε ότι παρακολουθεί την αγορά κρατικών ομολόγων για να διαπιστώσει πώς θα κινηθεί η χρηματιστηριακή αγορά. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κάτω από το 2,7% από το υψηλό του 3,25%. 

«Δεν το χαρακτηρίζω ράλι σε bear market, αλλά απλά επανατοποθέτηση των μετοχών. Πολλοί επενδυτές είχαν γίνει υπερβολικά απαισιόδοξοι», αναφέρει. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα