Χρηματιστήρια: Άνοδος στην Αθήνα με στηρίξεις από τις τράπεζες

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 13:38
UPD:13:42
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών, στις 891 μονάδες και το +0,55%, με στηρίξεις από τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος καταγράφει άνοδο 1,84%.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες, την μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η Εθνική +4%, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της, και ακολουθούν Alpha Bank +2%, Eurobank +2% ενώ η Πειραιώς υποχωρεί ήπια. Στα μη τραπεζικά blue chips, ανοδικά κινούνται ΟΤΕ +1,6%, Aegean +1%, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχεται η ΔΕΗ (-2,5%).

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, προς μια θετική εβδομάδα, με τους φόβους για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής να υποχωρούν ελαφρά.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,7% στις αρχές του εμπορίου, με τους βασικούς πόρους να προσθέτουν 1,5% στα κέρδη του μολύβδου ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας υποχώρησαν 1%. Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,75%, με τον CAC του Παρισιού να ενισχύεται 0,86%.

Η Πέμπτη σηματοδότησε επίσης το τέλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπου κορυφαίοι χρηματοδότες, πολιτικοί και επιχειρήσεις του κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Νταβός της Ελβετίας, για να συζητήσουν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία. Οι προβλέψεις ήταν ζοφερές, ιδιαίτερα για την Ευρώπη, την οποία πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν ευάλωτη σε μια ύφεση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ ήταν υψηλότερα στις προσυνεδριακές συναλλαγές την Παρασκευή, αφού μια ισχυρή προηγούμενη συνεδρίαση στη Wall Street έθεσε τον S&P 500 σε τροχιά για να διακόψει ένα σερί απωλειών επτά εβδομάδων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα