Σπ. Καπράλος: Θα επιστρέψουν οι ξένοι επενδυτές στο Χ.Α.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 10:54
UPD:16:03

«Εξακολουθώ να θεωρώ ότι οι ελπίδες για ανάκαμψη της αγοράς βρίσκονται και πάλι στους ξένους θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι θα επιστρέψουν μόλις το κλίμα βελτιωθεί διεθνώς και μόλις διακρίνουν επενδυτική ευκαιρία στην ελληνική αγορά», τόνισε o πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπύρος Καπράλος,

Αισιόδοξος ότι οι ξένοι επενδυτές θα επιστρέψουν στην ελληνική αγορά, μόλις βελτιωθεί το διεθνές κλίμα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπύρος Καπράλος, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας».

«Εξακολουθώ να θεωρώ ότι οι ελπίδες για ανάκαμψη της αγοράς βρίσκονται και πάλι στους ξένους θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι θα επιστρέψουν μόλις το κλίμα βελτιωθεί διεθνώς και μόλις διακρίνουν επενδυτική ευκαιρία στην ελληνική αγορά», τόνισε ο κ. Καπράλος.

Όπως ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου, ο σημαντικότερος κίνδυνος που εμφανίζεται αυτή τη στιγμή για την ελληνική αγορά είναι η μείωση της ρευστότητας, καθώς πολλά ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια τείνουν να μεταφέρουν τις επενδύσεις τους στις περισσότερο ανεπτυγμένες αγορές.

Επίσης, η έλλειψη ισχυρού εγχώριου επενδυτικού κοινού, με τα Αμοιβαία Κεφάλαια που έχουν εκροές, τις Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου που έχουν απορροφηθεί από τις τράπεζες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία που απέχουν από την αγορά, δημιουργεί πρόβλημα στην αγορά μας, ανέφερε ο πρόεδρος του Χ.Α.

Σύμφωνα με τον κ. Καπράλο, η διεθνής κρίση έχει δημιουργήσει ευκαιρίες στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Η κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. σε σχέση με το ΑΕΠ, είναι περίπου στο 33%, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1997, ενώ η μερισματική απόδοση των 20 μεγαλύτερων εταιρειών αναμένεται ότι θα ξεπεράσει πλέον το 5% παρά τη διεθνή κρίση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα