Άνοδος ...δια χειρός Fed στην Wall Street

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 23:42
UPD:26/05/2022 08:46
REUTERS/Brendan McDermid

Με άνοδο έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed από τη συνεδρίαση των αρχών Μαίου, τα οποία έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι προετοιμασμένη να αυξήσει τα επιτόκια πολύ πιο πέρα από τα επίπεδα που περιμένει η αγορά. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 192,91 μονάδες ή 0,6%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq από 0,1% και 1,5% αντίστοιχα, αφού και οι δύο είχαν κλείσει με πτώση στη συνεδρίαση της Τρίτης.  

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed στις 3 έως 4 Μαίου έδειξαν ότι ότι οι αξιωματούχοι συμφώνησαν στην ανάγκη να αυξηθούν γρήγορα τα επιτόκια, πιθανότατα περισσότερο απ΄όσο είχε προεξοφλήσει η αγορά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις. 

«Οι περισσότεροι διαμορφωτές πολιτικής κρίνουν ότι οι αυξήσεις των 50 μονάδων βάσης είναι οι ενδεδειγμένες για τις επόμενες συνεδριάσεις Ιουνίου και Ιουλίου», σύμφωνα με τα πρακτικά. 

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου δεν άλλαξε ουσιαστικά μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών, παραμένοντας στο 2,75%, όμως οι μετοχές ανέκαμψαν στα υψηλά της συνεδρίασης. 

O κλάδος λιανικής ήταν αυτός που καθοδήγησε σήμερα την αγορά σε άνοδο, από τη στιγμή που οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες άνοιξαν στο κόκκινο. Η αλλαγή κλίματος έγινε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν «μνηστήρες» που συνεχίζουν τη μάχη για την εξαγορά της Kohl's, οι μετοχές της οποίας ενισχύθηΚαν 12%. 

Oι όμιλοι λιανικής έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου από την προηγούμενη εβδομάδα, προσελκύοντας την προσοχή των επενδυτών για τον τρόπο που οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό. 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα