Απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στα πρακτικά της Fed

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 16:47
UPD:16:49
REUTERS/Brendan McDermid

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν πτώση εν όψει της δημοσιοποίησης των πρακτικών από την πιο πρόσφατη συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve, τα οποία θα δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με την πορεία των επερχόμενων αυξήσεων των επιτοκίων.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,3%. Ο Nasdaq Composite Index σημείωσε πτώση 0,4%, υποδηλώνοντας ότι οι μετοχές τεχνολογίας θα μπορούσαν να επεκτείνουν τις απώλειες μετά από ένα απότομο sell off την προηγούμενη ημέρα. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 0,4% ή 119 μονάδες.

Οι μετοχές είχαν ένα ασταθές ξεκίνημα της εβδομάδας, πλήττονται από ανησυχίες σχετικά με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της περιόδου υψηλού πληθωρισμού και πόσο απότομη θα μπορούσε να προκαλέσει μια επιβράδυνση της ανάπτυξης. Ο S&P 500 υποχωρεί σχεδόν κατά 18% από το τελευταίο υψηλό ρεκόρ του τον Ιανουάριο και για λίγο έπεσε στην επικράτεια της bear market την περασμένη Παρασκευή προτού υποχωρήσει.

Τα πρακτικά που θα δημοσιευούν αργότερα την Τετάρτη, αναμένεται να παρέχουν περισσότερες ενδείξεις στους επενδυτές σχετικά με τις προοπτικές των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για την οικονομία και τον πληθωρισμό.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα