ΥΠΟΙΟ: Κανένα πρόβλημα για τα απογευματινά ιατρεία από την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 18:12

Ουδέν πρόβλημα προκύπτει για τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων από την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας.

Με εγκύκλιό του ο υφυπουργός Νίκος Λέγκας τονίζει ότι «τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα εξακολουθούν να εφαρμόζουν το ισχύον νομικό πλαίσιο, τόσο ως προς τα έσοδα από τις ιατρικές επισκέψεις όσο και ως προς τις δαπάνες πληρωμής του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι διατάξεις του πρόσφατου νόμου 3697/2008 - τονίζεται στην εγκύκλιο - δεν θίγουν το θεσμό της λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων, ούτε ως προς τα έσοδά τους ούτε ως προς τις υποχρεώσεις τους. Απλά καταργείται ο ειδικός λογαριασμός, που, όπως είναι φυσικό, δεν επηρεάζει την ουσία και το σκοπό του θεσμού, αλλά αφορά στον τρόπο λογιστικής παρακολούθησης και απεικόνισης της λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων, προκειμένου να εναρμονισθεί προς τις γενικές λογιστικές αρχές που επιβάλλουν ενιαία εμφάνιση των εσόδων και εξόδων κάθε φορέα, με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας.

Κατά συνέπεια, σημειώνεται στην εγκύκλιο, όλο το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων, πλην της λογιστικής παρακολούθησής τους, εξακολουθεί να ισχύει και ως εκ τούτου τα νοσηλευτικά ιδρύματα:

- Θα εξακολουθούν να εισπράττουν την αμοιβή για κάθε επισκέπτη των απογευματινών ιατρείων, όπως έχει ορισθεί με την αρ. Υ4α/Γ.Π. οικ.40620/6.12.2001 κανονιστική απόφαση,

- Θα συνεχίσουν την πληρωμή στο ιατρικό και λοιπό προσωπικό του ποσοστού αποζημίωσης που δικαιούνται,

- Θα αντιμετωπίζουν τα λειτουργικά έξοδα κατά τους ειδικότερους ορισμούς του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα