Snap: Κατακρημνίζεται 40% η μετοχή στη Νέα Υόρκη

Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 17:45
UPD:17:46
REUTERS/Brendan McDermid

Βουτιά 40% καταγράφει η μετοχή της Snap στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη χειρότερη μέρα για την εταιρεία και παρασύροντας άλλες μετοχές εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης και ψηφιακών διαφημίσεων.

Οι εκτεταμένες ρευστοποιήσεις οφείλονται στην προειδοποίηση ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να επιτύχει τους προκαθορισμένους οικονομικούς στόχους για το τρέχον β' τρίμηνο του 2022. 

«Από τις 21 Απριλίου, όταν και δημοσιεύθηκαν οι εκτιμήσεις, το μακροοικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί σημαντικά και με ταχύτερο ρυθμό απ’ ό,τι περιμέναμε» γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρείας.  

Η πτώση «παρέσυρε» και άλλες μετοχές τεχνολογίας. Συγκεκριμένα οι μετοχές της Meta υποχώρησαν περισσότερο από 9%, η Roku έπεσε περισσότερο από 15% και το Pinterest υποχώρησε άνω του 26%. Η Alphabet και το Twitter σημείωσαν πτώση 8% και 3%, αντίστοιχα.

«Αναμένουμε ότι όλες οι διαδικτυακές πλατφόρμες social media και διαφήμισης θα έχουν κάποιο αντίκτυπο», ανέφεραν οι αναλυτές της Morgan Stanley σε σημείωμα της Τρίτης προς τους επενδυτές.

Οι μετοχές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχασαν περίπου 165 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία την Τρίτη μετά την προειδοποίηση για τα κέρδη της Snap, επιβαρύνοντας ήδη τα δεινά για έναν κλάδο που ήδη ταλαιπωρείται από την καθυστέρηση της ανάπτυξης των χρηστών και τους φόβους για αύξηση επιτοκίων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα