Απώλειες στη Wall Street με τον Nasdaq στο επίκεντρο

Οι μετοχές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βυθίζονται για να διαγράψουν 165 δισ. δολάρια
Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 16:44
UPD:17:14
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες άνοιξαν χαμηλότερα με sell off στις μετοχές τεχνολογίας, επιβαρυνόμενο από τις αυξανόμενες ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης.

Ο S&P 500 υποχώρησε 1,0% την Τρίτη, ενώ ο Dow Jones Industrial Average έχασε 0,5%. Τα συμβόλαια για τον τεχνολογικό Nasdaq Composite υποχώρησαν 1,9%.

Οι μετοχές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχασαν περίπου 165 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία την Τρίτη μετά την προειδοποίηση για τα κέρδη της Snap, επιβαρύνοντας ήδη τα δεινά για έναν κλάδο που ήδη ταλαιπωρείται από την καθυστέρηση της ανάπτυξης των χρηστών και τους φόβους για αύξηση επιτοκίων.

Οι απώλειες υποδεικνύουν μια απότομη πτώση από τη Δευτέρα, όταν οι σημαντικοί δείκτες των ΗΠΑ σημείωσαν ράλι μετά από μια ευμετάβλητη συνεδρίαση την προηγούμενη εβδομάδα. Αλλά μια προειδοποίηση για τα κέρδη και τα έσοδα αργότερα τη Δευτέρα από την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης Snap επηρέασε ξανά το επενδυτικό κλίμα. Οι ασιατικοί δείκτες υποχώρησαν σε γενικές γραμμές εν μέσω πτώσης των μετοχών τεχνολογίας. Χαμηλότερα κινήθηκαν και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Οι μετοχές της Snap υποχώρησαν 34% στις προσυνεδριακές συναλλαγές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα σχόλια ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί περισσότερο από το αναμενόμενο. Οι ανησυχίες σχετικά με διαταραχές στα διαφημιστικά έσοδα της Snap πίεσαν και άλλες μετοχές τεχνολογίας που έχουν χτυπηθεί φέτος. Οι Meta Platforms σημείωσαν πτώση 8,1% πριν από το άνοιγμα και η μητρική Google Alphabet κατέγραψε απώλειες 4,4%.

Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν μια σειρά από σήματα καθώς προσπαθούν να χαρτογραφήσουν την τροχιά της οικονομίας των ΗΠΑ. Πολλοί ανησυχούν ότι τα σχέδια της Federal Reserve για νομισματική σύσφιξη για τη μείωση του πληθωρισμού θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση.

Τα απογοητευτικά κέρδη και οι προειδοποιήσεις σε όλο το εταιρικό τοπίο έχουν επιδεινώσει αυτούς τους φόβους. Η Abercrombie & Fitch έγινε η τελευταία εταιρεία την Τρίτη που επιβάρυνε το επενδυτικό κλίμα, αφού σημείωσε απώλειες πρώτου τριμήνου εν μέσω υψηλότερου κόστους. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 31% προσυνεδριακά.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα