Ρευστοποίηση κερδών

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 00:01

Με τους επενδυτές να προσπαθούν να κατοχυρώσουν κάποια κέρδη από το ράλι και έχοντας να ζυγίσουν αντικρουόμενες ειδήσεις, οι δείκτες στη Wall Street δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τη φόρα των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων.

Η απόφαση της FED να αποδεσμεύσει άλλα 800 δισ. δολάρια για τη στήριξη της καταναλωτικής και στεγαστικής πίστης ικανοποίησε μεν τις αγορές, δεν μπόρεσε ωστόσο να υπερκαλύψει την προειδοποίηση του ΟΟΣΑ ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα αργήσει, ούτε τους φόβους για ισχυρό πλήγμα στις πωλήσεις υπολογιστών, κινητών και άλλων τεχνολογικών προϊόντων.

Με ελαφρά κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για τις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς η άνοδος τραπεζών αντιστάθμισε τις πιέσεις σε αυτοκινητοβιομηχανίες και μεταλλευτικές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 τερμάτισε στις 831,25 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,3%. Ενδοσυνεδριακά κυμάνθηκαν μεταξύ 812,89 και 848,92 μονάδων. Στον τραπεζικό κλάδο, η Credit Suisse οδήγησε την άνοδο με κέρδη 11%, με την HSBC να ακολουθεί με κέρδη 6%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Rio Tinto έκανε βουτιά 37%, καθώς η BHP Billiton απέσυρε την προσφορά για την εξαγορά της. Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκε και η Volkswagen, καθώς μειώθηκε το ποσοστό συμμετοχής στους παγκόσμιους δείκτες MSCI. Αρνητικά λειτούργησε και ανακοίνωση ότι εξετάζει αναστολή της παραγωγής σε κορυφαία μονάδα της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα