ΕΒΑΝ: Προσκαλεί ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις και μικρομεσαίες πρώιμου σταδίου

Στα 8 δις. ευρώ η αξία της αγοράς των επιχειρηματικών αγγέλων στην Ευρώπη 
Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 11:58
UPD:12:00
Shutterstock

Της Λέττας Καλαμαρά 
[email protected]

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Επιχειρηματικών Αγγέλων και ειδικότερα του European Business Angels Network (EBAN) έχει τεθεί το οικοσύστημα των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Πρόκειται για τον εμπορικό φορέα που από το 1999 συγκεντρώνει επιχειρηματικούς αγγέλους και άλλους επενδυτές πρώιμου σταδίου στην Ευρώπη. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στην αγορά επενδύσεων πρώιμου σταδίου, το 2020 οι επενδύσεις επιχειρηματικών αγγέλων αντιπροσώπευαν πάνω από τα δύο τρίτα του συνόλου των ιδιωτικών επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρώιμου σταδίου και σε «start-ups».

Η ευρωπαϊκή αγορά επιχειρησιακών αγγέλων έχει επηρεαστεί θετικά από τη δημιουργία του EBAN και αντιπροσωπεύει μια αγορά που ανέρχεται σχεδόν στα 8 δις. ευρώ και στοχεύει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρώιμου σταδίου και νεοφυείς επιχειρήσεις. Περίπου 30.000 μικρομεσαίες έλαβαν χρηματοδότηση από επιχειρηματικούς αγγέλους μόνο το 2020, συμβάλλοντας στη δημιουργία άνω των 70.000 νέων θέσεων εργασίας.

Ένα πρώτο δείγμα της δραστηριότητάς του θα δώσουν τα στελέχη του ΕΒΑΝ στις 23 και 24 Ιουνίου 2022, στο συνέδριο που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα το Hellenic International Business Angels Summit (HIBAS-2022) με διοργανωτές την  Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN). 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου  50 επενδυτές από όλο τον κόσμο, θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση με ελληνικές Start-Ups. Η επόμενη σημαντική συνάντηση έχει προγραμματιστεί επίσης στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2023 οπότε και έχει προγραμματιστεί το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN Congress 2023), το σημαντικότερο ετήσιο event για νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν επενδυτικά κεφάλαια, στις 24-26 Απριλίου 2023.

Περισσότεροι από 500 επενδυτές από όλο τον κόσμο, αναμένονται στη χώρα μας για να συναντηθούν με ελληνικές Start-Up εταιρείες και θα γνωρίσουν από κοντά, το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Τη διοργάνωση διεκδίκησαν και ανέλαβαν η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN).

Το συνέδριο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN). Η ανακοίνωση έγινε την Τετάρτη 19 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Συνεδρίου του EBAN 2022, στο Cork της Ιρλανδίας, από τον Διευθυντή του EBAN, Jacopo Losso, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Enterprise Greece, Γεώργιου Φιλιόπουλου και του συνιδρυτή του Ελληνικού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΑΝ, Παναγιώτη Κετικίδη.

Όπως τόνισε ο κ. Κετικίδης, «το HeBAN υπήρξε ενεργό μέλος του EBAN για πολλά χρόνια και τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για τη διεθνή κοινότητα Επιχειρηματικών Αγγέλων να στρέψει την προσοχή της στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα