Εκτιμήσεις για ανεργία άνω του 20% στη Β. Ελλάδα

Πρόεδρος ΣΒΒΕ
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 11:39

Θεσσαλονίκη,

Εκτόξευση της ανεργίας στη Βόρεια Ελλάδα στο επίπεδο του 25%, και σε κάθε περίπτωση σε επίπεδα άνω του 20%, στο πρώτο τρίμηνο του 2009, εάν συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί επιδείνωσης της οικονομίας, προέβλεψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, κ. Γιώργος Μυλωνάς, με δηλώσεις του στο περιθώριο της χθεσινής συνάντησης των παραγωγικών φορέων της Β. Ελλάδας με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιώργο Προβόπουλο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η διοίκηση του ΣΒΒΕ ακούει από τις επιχειρήσεις-μέλη του «πράγματα που δεν έχουμε ακούσει ποτέ άλλοτε» και συγκεκριμένα πρόθεση απολύσεων μέχρι και 50% του δυναμικού τους. «¶λλος λέει ότι θα απολύσει 30 άτομα, άλλος 20, άλλος 60», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη δική του επιχείρηση (Αλουμύλ) ο κ. Μυλωνάς δήλωσε ότι προτιμά να μειώσει δραματικά τα κέρδη της για να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και ότι - «πρώτα ο Θεός» - δεν θα χρειαστεί να προβεί σε απολύσεις.

Εν τω μεταξύ, στη συνάντηση που είχαν με τον κ.Προβόπουλο, κοινή πρόταση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β.Ελλάδος, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β.Ελλάδος, του Εμποροβιομηχανικού, του Βιοτεχνικού και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης ήταν η τάχιστη δυνατή υλοποίηση του πακέτου στήριξης των Τραπεζών και της ρευστότητας της αγοράς των 28 δισ. ευρώ, για την οποία ζητήθηκε η συμβολή της ΤτΕ, αλλά και η παράλληλη εφαρμογή νέου πακέτου μέτρων για την άμεση στήριξη της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας.

Σχολιάζοντας εκ μέρους των φορέων τη συνάντηση με τον κ. Προβόπουλο, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Βασίλης Θωμαΐδης, χαρακτήρισε την ενημέρωση που έλαβαν για τις διεθνείς και τις εγχώριες τραπεζικές εξελίξεις τεκμηριωμένη και ρεαλιστική.

Β.ΒΕΓΙΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα