Κοινές δράσεις Εκκλησίας - υπουργείου Υγείας κατά της φτώχειας

Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου - Αρχιεπισκόπου
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 13:13
UPD:13:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η συνεργασία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την Εκκλησία για τη βοήθεια στους αναξιοπαθούντες αποτέλεσε το αντικείμενο της συζήτησης που είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι από σήμερα εγκαινιάζεται μια νέα εποχή στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, σε θέματα που αφορούν την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Δ. Αβραμόπουλος: Συμμετοχή της Εκκλησίας στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής

Δ. Αβραμόπουλος: Συμμετοχή της Εκκλησίας στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός αναφέρθηκε στη σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, το οποίο έχει σκοπό να καταπολεμήσει τη φτώχεια, και ζήτησε σε αυτό να συμμετέχει και η Εκκλησία με εκπρόσωπό της, «ώστε να συντονίσουμε κοινές δράσεις πάνω σε κοινά προγράμματα και κοινούς στόχους».

Πρόσθεσε δε, ότι συγκροτείται και μία καταρχήν κοινή ομάδα εργασίας, που θα καταθέσει και θα προετοιμάσει μία ολοκληρωμένη πρόταση στον Μακαριώτατο και στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σηματοδοτώντας τα επόμενα κοινά μας βήματα.

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι αυτές τις μέρες γίνεται λόγος για το προνοιακό έργο από πλευράς Εκκλησίας, το οποίο θεωρεί αυτονόητο να είναι καρπός συνεργασίας της Πολιτείας και της Εκκλησίας.

Ιερώνυμος: Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για τους ανθρώπους που υποφέρουν

Ιερώνυμος: Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για τους ανθρώπους που υποφέρουν.

«Συμφωνήσαμε, ότι από κοινού θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερα το έργο, για τους ανθρώπους που υποφέρουν και δυσκολεύονται σήμερα», κατέληξε ο αρχιεπίσκοπος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα