ΠΑΣΟΚ: «Πολίτες τριτοκοσμικού κράτους» οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 13:35
UPD:13:48

Με αφορμή τη στάση εργασίας που πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου σημειώνει πως «δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας, και δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «δραματική» την κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) καθώς και στον ΟΠΑΔ, του οποίου τα χρέη προς τα νοσοκομεία, τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς «έφτασαν τα 530 εκατ. ευρώ».

«Το πρόβλημα – τονίζει η βουλευτής- έχει επισημανθεί εδώ και καιρό, οι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο αντιμετωπίζονται σαν πολίτες τριτοκοσμικού κράτους, και η κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζει μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα, προκρίνοντας ως λύση ένα δάνειο από τράπεζα με εγγυητή το ελληνικό Δημόσιο, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο τις προοπτικές του Ταμείου για ανάκαμψη».

Τέλος, η κ. Χριστοφιλοπούλου καλεί την κυβέρνηση να «σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, να μην επιτρέψει το “ξεπούλημα” και να δώσει μια άμεση οικονομική ανάσα στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και στον ΟΠΑΔ, με επιχορήγηση, και όχι με δάνειο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα