Wall Street: Συνεχίζονται οι απώλειες, στα όρια του bear market o S&P

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 20:07
UPD:20:31
REUTERS/ERIC THAYER

Συνεχίζονται οι απώλειες στη Wall Street υπό τον φόβο της ύφεσης.  Οι αμερικανικές μετοχές υποχωρούν την Πέμπτη λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για μια οικονομική επιβράδυνση που έστειλε τους επενδυτές στον «παράδεισο» των κρατικών ομολόγων.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,55% και οδεύει προς το bear market—συντομογραφία της αγοράς για πτώση 20% από ένα πρόσφατο υψηλό. Ο δείκτης υποχώρησε 4% την Τετάρτη, η μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρησή του από τον Ιούνιο του 2020. Μετά από αυτή την πτώση, ο S&P 500 είχε υποχωρήσει περισσότερο από 18% από το ιστορικό υψηλό όλων των εποχών του Ιανουαρίου.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average χάνει 1% την Πέμπτη, τοποθετώντας τον περίπου 15% κάτω από το υψηλό κλεισίματος όλων των εποχών. Ο Nasdaq Composite Index, ο οποίος εισήλθε σε bear-market νωρίτερα φέτος, αντιστάθμισε τις πρώτες απώλειες, αλλά σημειώνει οριακές μεταβολές.

Οι επενδυτές αγόρασαν κρατικά ομόλογα, τα οποία θεωρούνται καταφύγιο σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του Δημοσίου υποχώρησε στο 2,835% από 2,884% την Τετάρτη.

Η κίνηση της Πέμπτης οδήγησε τις αποδόσεις, οι οποίες είχαν εκτοξευθεί για μεγάλο μέρος του έτους καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια, σε πορεία πτώσης για επτά από τις τελευταίες εννέα ημέρες διαπραγμάτευσης. Οι αποδόσεις και οι τιμές των ομολόγων κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα