Εληξαν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών

Συμφωνία με τον υπουργό Υγείας για την καταβολή των οφειλομένων από τον ΟΠΑΔ
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 16:23

Oι φαρμακευτικοί σύλλογοι εμπιστεύονται την διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι το Υπουργείο Οικονομίας θα καταβάλει στον ΟΠΑΔ και θα εξοφληθούν οι οφειλές σύμφωνα με το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα, σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Βαγιωνάς.

Τον τερματισμό των κινητοποιήσεών τους και, ως εκ τούτου, την ομαλή χορήγηση φαρμάκων, ανακοίνωσαν οι φαρμακοποιοί μετά τις νέες διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας για την καταβολή των οφειλόμενων από τον ΟΠΑΔ ποσών.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Βαγιωνάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των συνομιλιών, σημειώνοντας πως οι φαρμακευτικοί σύλλογοι εμπιστεύονται την διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι το Υπουργείο Οικονομίας θα καταβάλει στον ΟΠΑΔ και θα εξοφληθούν οι οφειλές σύμφωνα με το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα:

1. Στο μέσον της επόμενης εβδομάδος θα πληρωθούν οι οφειλές μέχρι και τον μήνα Αύγουστο 2008.

2. Στις 2 Ιανουαρίου 2009 θα πληρωθούν τα οφειλόμενα για το μήνα Σεπτέμβριο 2008.

3. Εντός του Ιανουαρίου 2009 θα πληρωθούν τα υπόλοιπα οφειλόμενα μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου.

«Δόθηκε η διαβεβαίωση, αφού είχαν προηγηθεί και οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Οικονομίας, για την τακτοποίηση σε άμεσο χρόνο και μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός περίπου και δέκα ημερών, όλων των οφειλών» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος οι Προέδρους των φαρμακευτικών Συλλόγων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ενώ παρέστησαν ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ και ο Υφυπουργός Υγείας Γιώργου Παπαγεωργίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα