Επιφυλακτικοί επενδυτές

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 00:01

Μεικτές τάσεις επικράτησαν χθες στις διεθνείς αγορές μετοχών, με μερίδα επενδυτών να εμφανίζεται επιφυλακτική, αποφεύγοντας όμως τις κινήσεις πανικού, και άλλους να κυνηγούν αγοραστικές ευκαιρίες. Ο συνδυασμός των αλλεπάλληλων απογοητευτικών στοιχείων για την παγκόσμια οικονομία και των φιλόδοξων σχεδίων για τη στήριξή της, από την άλλη, φαίνεται ότι δεν μπορεί να δώσει σαφή κατεύθυνση στις αγορές.

Στη Wall Street, ο κλάδος τεχνολογίας, που την Τρίτη δέχθηκε τις ισχυρότερες πιέσεις, ηγήθηκε χθες της ανόδου. O δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq παρουσίαζε έτσι τα υψηλότερα κέρδη, με τον S&P και τον Dow Jones να καταγράφουν πιο μετριοπαθή άνοδο, παραμένοντας ωστόσο σε θετικό έδαφος, χάρη και στην άνοδο των Microsoft και Apple.

Αξιόλογη άνοδο κατέγραφε και ο τίτλος της Chevron, μετά την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου στα 53 δολ. το βαρέλι. Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε στις 830,58 μονάδες, με ελαφρά πτώση (0,33%), καθώς την ικανοποίηση για το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης των 200 δισ. ευρώ αντιστάθμισαν τα ιδιαίτερα αρνητικά στοιχεία για τις οικονομίες της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Με το σχέδιο της Κομισιόν να περιλαμβάνει 5 δισ. ευρώ για τη στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι μετοχές των Peugeot, Volkswagen και Renault κατέγραψαν εντυπωσιακά κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα