Χρηματιστήρια: «Εγκλωβισμένος» κάτω από τις 870 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Νευρικότητα στην Ευρώπη
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 13:59
UPD:14:01
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στάση αναμονής διατηρεί το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται 0,24%, αλλά να βρίσκεται και πάλι κάτω από τις 870 μονάδες, με τους επενδυτές να μην παίρνουν ρίσκα, με το βλέμμα στις πληθωριστικές πιέσεις και τις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις. Οι τράπεζες υποχωρούν 0,62%.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες, ανοδικά κινείται μόνο η Eurobank +0,90%. Υποχωρούν Πειραιώς, Alpha Bank και Εθνική. Στα μη τραπεζικά blue chips, άνοδο καταγράφουν ΟΠΑΠ και Jumbo. Αντιθέτως Τιτάν και Coca Cola δέχονται πιέσεις άνω του 1%.

Η ανησυχία για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανίαη ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, ο υψηλός πληθωρισμός και οι γεωοπολιτικές εντάσεις με την επέκταση των συνόρων του ΝΑΤΟ πιέζουν τις αγορές.

Σταθερός παρέμεινε πληθωρισμός της Ευρωζώνης για τον Απρίλιο στο 7,4%, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat για την έκθεση του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ) για τον μήνα.

Μεικτά τα πρόσημα αυτήν την ώρα στις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι παγκόσμιες αγορές προσπαθούσαν να αποκτήσουν δυναμική.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,18%, με τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου να σημειώνουν κέρδη 1,4% ενώ οι βασικοί πόροι υποχώρησαν 0,9%. Οριακές μεταβολές για DAX και FTSE, απώλειες καταγράφει το Παρίσι (-0,14%).

Οι επενδυτές παρακολουθούν και το κλίμα από τις αγορές Ασίας-Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου οι συναλλαγές ήταν ανάμεικτες καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος είπε ότι είναι αποφασισμένος να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται τα futures της Wall Street στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα