Εκλεισαν τα Χρηματιστήρια στην Ινδία

Μετά των μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βομβάη
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 06:42
UPD:06:52

Εκλεισε τα Χρηματιστήρια Αξιών και Εμπορευμάτων η Ινδία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων στο οικονομικό κέντρο της χώρας, τη Βομβάη.

Το Bombay Stock Exchange και το National Stock Exchange θα είναι σήμερα κλειστά, ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή της Ινδίας. Και τα Χρηματιστήρια Εμπορευμάτων θα είναι κλειστά, δήλωσε ο επικεφαλής του National Commodity and Derivatives Exchange, Ουνουπόμ Καουσίκ από τηλεφώνου. Ο δείκτης S&P CNX Nifty Index για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε έως 2,9% στη Σιγκαπούρη.

Ανδρες με βαρύ οπλισμό και χειροβομβίδες κατέλαβαν ξενοδοχεία πέντε αστέρων κατά την πρώτη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην Ινδία με στόχο αλλοδαπούς. Οι επιθέσεις ενδέχεται να επιδεινώσουν την πτώση των μετοχών παγκοσμίως η οποία ώθησε φέτος τον δείκτη Sensex 56% χαμηλότερα, ωθώντας τον να σημειώσει τις χειρότερες επιδόσεις ρεκόρ.

Το πολυτελές ξενοδοχείο «Taj Mahal Palace» και το ξενοδοχείο «Tower» τυλίχθηκαν στις φλόγες ενώ οι τρομοκράτες κρατούν τουλάχιστον 15 ομήρους, όπως μετέδωσε το Press Trust of India. Ισλαμιστική οργάνωση που αποκαλείται «Ντεκάν Μουζαχεντίν» ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, όπως μετέδωσε το PTI.

O Sensex έχει υποχωρήσει 57% από την αναρρίχησή του στα επίπεδα ρεκόρ των 20.873,33 μονάδων στις 8 Ιανουαρίου. Τα έξι προηγούμενα χρόνια κινήθηκε ανοδικά εν μέσω εικασιών ότι η οικονομική ανάπτυξη θα οδηγήσει την ανάπτυξη των κερδών των εταιρειών της χώρας.

Χθες ο Sensex σημείωσε άνοδο 3,8% φθάνοντας στις 9.026,72 μονάδες, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 21 Νοεμβρίου μετά την απόφαση της Κίνας για μείωση των επιτοκίων, τη μεγαλύτερη σε 11 χρόνια και την δέσμευση των ΗΠΑ να διοχετεύσει στην αγορά 800 δισ. δολ. για να αναζωογονήσει τον δανεισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα